InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Dar Rotarakta, poštena radnica u policiji, kragujevački hirurzi prvi u Srbiji ugradili veštačko rebro, posao za 219 medicniskih radnika, “Zastava oružju” i “Medni” 12 miliona evra…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 23 04 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Rotarakt darivao prvorođenu bebu na Uskrs, produžava se grejna sezona zbog niskih temperatura, higijeničarka u policiji pronašla 5.000 evra, novac vraćen vlasniku, kragujevački grudni hirurzi prvi u Srbiji ugradili veštačko rebro, “Soba poklona” u Gradskoj upravi, posao za 219 medicinskih radnika, finansijska injekcija za “Zastava oružje” i “Mednu” od 12 miliona evra, Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija održan na Šumadija sajmu, Kinezi, Italijani i "Zastava oružje" zainteresovani za kupovinu "Kovačnice", Italijani doneli 150 stipendija za kragujevačke đake, uskoro adaptacija škole u Dragobraći…

Rotarakt klub Kragujevac darivao je novčanom čestitkom i tortom od pelena prvorođenu bebu na Uskrs. Reč je o devojčici, koju je na svet donela Tijana Nasković. Opširnije ovde: Rotarakt darivao prvorođenu bebu na Uskrs.

Grejna sezona u Kragujevcu zvanično je završena u subotu 15. aprila, ali će zbog najavljenih niskih temperatura za ovo doba godine, radijatori ostati topli i narednih dana. Do kada će biti produžena grejna sezona, pročitajte ovde: Produžava se grejna sezona zbog niskih temperatura.

Higijeničarka u Policijskoj upravi Kragujevac Marina Milenković pronašla je prošle srede na radom mestu torbicu sa 5.000 evra i predala je dežurnim policajcima, koji su ustanovili da pripada Zvonku Miljkoviću iz Zdraljice i vratili mu novac. Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde: POŠTENJE JOŠ UVEK POSTOJI: Radnica u policiji pronašla 5.000 evra, novac vraćen vlasniku.

Grudni hirurzi kragujevačkog Kliničkog centra prvi u Srbiji su ugradili pacijentkinji rebro od medicinskog materijala. Implantat su napravili stručnjaci ovdašnjeg Fakulteta inženjerskih nauka. Kompletnu vest pročitajte ovde: Kragujevački hirurzi prvi u Srbiji ugradili veštačko rebro.

U zgradi Gradske uprave postoji prostorija u kojoj se čuvaju pokloni koje je Kragujevac dobio od stranih zvaničnika. Na policama se nalazi oko 200 poklona, među kojima su umetničke slike, fotografije, skulpture, monografije, kompleti čaša, satovi… Šta sve grad dobija od stranih zvaničnika na poklon i šta mi njima poklanjamo, pročitajte ovde: “Soba poklona” u Gradskoj upravi: Šta Kragujevac dobija od zvaničnika i kome idu darovi?

Vlada Republike Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika u 21 zdravstvenoj ustanovi u našoj zemlji. Od tog broja, u kragujevačkom Kliničkom centru biće zaposleno 219 novih medicinskih radnika. Kada će biti raspisan konkurs pročitajte ovde: Posao za 219 medicinskih radnika u kragujevačkom Kliničkom centru.

Fabrike odbrambene industrije Srbije u narednom periodu dobiće direktnu finansijsku pomoć u iznosu od 43 miliona evra iz republičkog budžeta. Od toga, za Zastava oružje je opredeljno 9,7, a za kragujevački Tehničko-remontni zavod 2 miliona evra. Kompletnu vest pročitajte ovde: Vučić: Finansijska injekcija za “Zastava oružje” i “Mednu” od 12 miliona evra.

Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija održan je na kragujevačkom sajmištu. Ko se sve predstavio posetiocima na ovogodišnjoj manifestaciji i šta je bilo organizovano u okivru pratećeg programa sajma, pročitajte ovde: Otvoren Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija.

Tender za ponovnu prodaju "Zastava kovačnice" u bankrotu zakazan je za 24. april, a nakon nove procene vrednosti kapitala na 6,75 miliona evra, što je za oko milion više nego po prošlogodišnjoj proceni. Pročitajte ovde ko su potencijalni kupci: Kinezi, Italijani i "Zastava oružje" zainteresovani za kupovinu "Kovačnice".

Delegacija italijanske asocijacije “Ne bombe već karamele“ u poseti je gradu Kragujevcu, gde će uručiti stipendije za 147 učenika u ukupnom iznosu od 26 hiljda evra, a najavljena je i adaptacija zgrade Osnovne škole “Miloje Simović“ u selu Dragobraći. Opširnije ovde: Italijani doneli 150 stipendija za kragujevačke đake, uskoro adaptacija škole u Dragobraći.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.