InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Kina naše sidro, stiže 3D štampač, Muzej na otvorenom, podrška Teodori, Kragujevčani na vrhu Balkana, mini “Srpski Davos”…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 05 02 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Svetski prvak gastronomije ostao bez finansijske podrške, u zgradi Gradske uprave proslavljena kineska Nova godina, Osnovna škola “Miloje Simović” osvojila 3D štampača, lokalna samouprava konkuriše kod Nacionalne službe za zapošljavanje kako bi radno angažovala 45 lica, Kragujevčani će dobiti Muzej na otvorenom, hmanitarna akcija za Teodoru Vranješević, Vulović unapređuje saradnju sa Belorusijom, Kragujevčani osvojili vrh Balkana, poseta ambasadora Nemačke, održan mini “Srpski Davos”.

Svetski prvak gastronomije, HoReCa asocijacija Kragujevac ostala je bez finansijske podrške lokalne samouprave. Više o ovome možete pročitati ovde: Svetski prvaci gastronomije “izvisili” za novac od lokalne samouprave.

Na putu ka rešavanju ekonomskih problema, Kina je zemlja u kojoj vidimo svoje sidro. Ako sve zaživi kako smo planirali, otvorićemo puno novih radnih mesta u Kragujevcu, rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić na koktelu povodom proslave kineske Nove godine u zgradi Gradske uprave. O tome pročitajte ovde: Nikolić aktuelizovao staru priču: Kina je naše sidro!

Osnovna škola “Miloje Simović” iz Dragobraće osvojila je 3D štampača za jedan od najboljih projekata vezanih za 3D štampu u okviru konkursu “Ultimaker Education Challenge”. Ovu vest pročitajte u celosti ovde: 3D štampač stiže u Kragujevac.

Kako bi radno angažovala 45 lica, lokalna samouprava konkuriše kod Nacionalne službe za zapošljavanje sa dva programa za sufinansiranje, čime bi obezbedila neophodan budžet od 5,85 miliona dinara. O ovoj temi više informacija ovde: Posao za 45 lica ako grad prođe na konkursu NSZ.

Kragujevčani će dobiti "Muzej na otvorenom” u Velikom parku koji će prezentovati kulturno-istorijsko nasleđe grada na temu “Prvi u Srbiji”. Pročitajte opširnije ovde: "Muzej na otvorenom" podsećaće u čemu je Kragujevac bio prvi.

Teodora Vranješević je devetogodišnja Kragujevčanka koja se bori sa opakom bolešću – leukemijom. Kako bi joj pružili podršku da istraje u svojoj borbi, KMF „Ekonomac“ i FK „Radnički 1923” odigraće revijalne futsal utakmice. O humanitarnoj akciji pročitajte ovde: Igramo da Teodora pobedi: Humanitarna akcija za devojčicu iz Kragujevca koja boluje od leukemije.

Kragujevačkom preduzeću “Vulović transport” premijer Srbije Aleksandar Vučić, prilikom prošlonedeljne poste Belorusiji, dao je podršku, kao i ostalim srpskim firmama koje sarađuju sa ovom zemljom, da unaprede tu saradnju i kroz formiranje zajedničkih preduzeća. Opširnije o ovoj temi ovde: Vulović unapređuje saradnju sa Belorusijom, podrška i od Vučića.

Kragujevački planinari, članovi PD "Žeželj" i PEK "Gora", "osvojili" su Musalu, najviši vrh Balkana. O ovom događaju više na linku: Kragujevčani na vrhu Balkana.

Ambasador Nemačke, Aksel Ditman, prilikom posete našem gradu, dao je uverenje da će Kragujevac predstaviti Privrednoj komori i investitorima u Nemačkoj, te da će pokušati da napravi dobru sponu za nove vidove saradnje. Pročitajte više o ovoj temi ovde: Ditman obećao da će Kragujevac predstaviti Privrednoj komori i investirotima u Nemačkoj.

Društvo ekonomista grada Kragujevca organizovalo je konferenciju na temu “Kako podstaći preduzetništvo u Srbiji”. Šta je zaključak ove konferencije pročitajte na ovom linku: Veselinović: Mini “Srpski Davos” u potpunosti uspeo.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.