InfoFoto: kragujevac.rs

Jedna od najstarijih Kragujevčanki Milunka Stevanović proslavila 100. rođendan (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:45 | Petak, 13 08 2021

Jedna od najstarijih žitelja Šumadije baka Milunka Stevanović iz sela kragujevačkog Dobrača danas proslavilja 100. rođendan sa svojom mnogobrojnom porodicom. Ova baka kaže da recept za dugovečnost nema, ali je poručila svima da u životu treba da budemo zadovoljni onim što imamo.   

Dobro se osećam, samo što ne vidim, al ovako baba ide ko metak”, reči su bake Milunke Stevanović iz kragujevačkog sela Dobrača koja je danas napunila 100 godina. Osim što slabije čuje i vidi, kaže da je zdravlje služi odlično. Baku Milunku život nije mazio. Rođena je 1921. u selu Rogojevac, a zbog nemaštine su je sa devet meseci usvojili tetka i teča i odveli u selo Dobrača, gde se kasnije i udala.  

Bilo je i loše i dobro, ali sad kad je lepo ostarilo se, pa se ne može. Ne vredi. Radila sam mnogo u životu. Radila sam i muške i ženske poslove”, kaže ova baka. 

Milunka ima dva sina, četvoro unučadi, sedmoro praunučadi i četvoro čukununučadi. S obzirom na to da ova baka živi u porodičnoj kući sa sinom i snajom, koji imaju oko 80 godina, neretko vole da se našale sa prijateljima na taj račun. 

Pitaju mene i moju suprugu da joj nismo mi svekar i svekrva. Kad neko dođe od prijatelja, pa ovako pita mene, Ljubiša šta su ti ove dve babe, ja im kažem majka i strina. Pa pitaju gde ti je supruga, odgovorim im otišla s nekim mangupima na ekskurziju i nema je da se vrati. Doći će, očekujem je”, priča sa osmehom na licu Milunkin sin Ljubiša Stevanović. 

Baka Miliunka je 100. rođendan proslavila sa porodicom. Recept za dugovečnost baka Milunka kaže da ne postoji, ali naglaša da je u životu najbitnije da porodica bude na okupu i da budemo zadovoljni onim što imamo. 

Za 100. rođendan slavljenica je dobila poklone od svojih najbližih, a od grada Kragujevca pored cveća i rođendanske torte, Milunka je dobila dukat s likom Svetog Đorđa, koji je njena krsna slava.

Galerija slika