Info

Kako se prijaviti za 3.000 dinara?

Autor: InfoKG
11:49 | Sreda, 16 06 2021

Svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani protiv COVID-a 19, ili do 31. maja prime makar jednu dozu bilo koje dostupne vakcine, stiču pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Takođe, na ovaj podsticaj, po današnjoj odluci Kriznog štaba, mogu da računaju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i vakcinišu se u roku od sedam dana.

Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen do 20. juna. Penzionerima prijave nisu potrebne.

Procedura prijavljivanja biće ista kao za pomoć "30+30 evra", preko sajta Uprave za trezor. U narednim danima biće poznati svi detalji.

16. jun

Uplatom na račune penzionera, danas je počela isplata pomoći od 3.000 dinara za vakcinisane građane, dok će ostalima koji su se prijavili novac biti isplaćivan od sutra.

15. jun

Danas je poslednji dan kada vakcinisani građani mogu da se prijave za pomoć od 3.000 dinara. Ako ste do 31. maja primili makar jednu dozu bilo koje vakcine protiv Covida-19, danas je poslednji dan za prijavu za novčanu pomoć u iznosu od 3.000 dinara. Isplate počinju već sutra, prvo za penzionere, a potom, od 17. juna i za sve ostale građane.

10. jun

"Prijava vakcinisanih gradjana za jednokratnu novcanu pomoc od 3.000 dinara traje do 15. juna, a veс 16. juna novac ce biti na rаcunima penzionera koji su se vakcinisali makar jednom dozom vakcine do 31. maja. Zatim, od 17. juna novac сe biti isplacivan i svim ostalim gradjanima. Do sada se za ovu meru pomoci drzave prijavilo ukupno 1,2 miliona gradjana Srbije. Nastavjamo da podrzavamo nase gradjane i privredu!" Objavio je ministar finansija Sinisa Mali na svom instagram profilu.

8. jun

Svim penzionerima koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine protiv COVID-a 19, 3.000 dinara biće isplaćeno 16. juna. Dan kasnije počeće isplata građanima koji su se vakcinisali, a prijavili su se putem sajta Uprave za trezor ili telefonom. U narednih nekoliko dana posle 17. juna biće isplaćeni svi koji su se prijavili za ovaj podsticaj vakcinaciji.

7. jun

Svi građani Srbije stariji od 16 godina koji zaključno sa današnjim danom prime makar jednu dozu vakcine protiv COVID-a 19, mogu da iskoriste pravo na 3.000 dinara, koje kao svojevrsnu nagradu za učešće u masovnoj inunizaciji dodeljuje država. 

4. jun

Kontakt centar preko kog će vakcinisani građani moći telefonom da se prijave za novčanu podršku države u iznosu od 3.000 dinara, počeo je sa radom 4. juna u ponoć.

Ministarstvo finansija saopštilo je da je broj telefona za prijavu 0800/100-302 i da je taj poziv besplatan.

2. jun

Isplata 3000 dinara za vakcinisane građane koji se za ovaj podsticaj imunizaciji od strane države prijave trebalo bi da počne odmah po isteku roka za prijavljivanje, koji je do 15. juna. Novac će na računima svih prijavljenih građana biti najkasnije do 20. juna.

1. jun

U ponoć je putem sajta Uprave za trezor počela prijava za 3.000 dinara za vakcinisane koje dodeljuje država. Ovo pravo mogu da iskoriste svi građani Republike Srbije stariji od 16 godina koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine protiv COVID-a 19, ili su se do ponoći putem portala eUprava prijavili za imunizaciju koju će obaviti u roku od 7 dana.

1. jun

Za prvih 16 sati, za novčanu pomoć prijavilo se više od 500.000 građana.

31. maj

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 na današnjoj sednici izmenio je, u korist podsticanja imunizacije i onih koji za pomoć žele da se prijave, odluku o dodeli 3.000 dinara za vakcinisane. Ovaj podsticaj moći će da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći i vakcinišu se u roku od sedam dana.

31. maj

Građani koji žele da se prijave za finansijsku stimulaciju države od 3000 dinara za vakcinisane protiv Korona virusa još danas mogu da iskoriste dan za imunizaciju, ako to do sada nisu uradili. Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen u drugoj polovini juna. Penzionerima prijave nisu potrebne. Procedura prijavljivanja biće ista kao za pomoć "30+30 evra", preko sajta Uprave za trezor i putem telefona, za koji se očekuje da bude u funkciji od 4. juna.

20. maj

1. juna počinje prijava za 3.000 dinara za vakcinisane, prijava će trajati do 15. juna u ponoć, a svi prijavljeni uplatu mogu da očekuju 20. juna.
 

16. maj 

U ponoć je završeno prijavljivanje građana za novčanu pomoć od 30 + 30 evra. Svi građani Srbije stariji od 16 godina koji budu vakcinisani do 31. maja imaće pravo na dodatnu novčanu pomoć u iznosu od 3.000 dinara. 

12. maj 

Ministar finansija Siniša Mali podsetio je gostujući na RTS-u da prijava za pomoć od 3.000 dinara, građanima koji su primili vakcinu, startuje 1. juna i trajaće do 15. juna.

"Ići će preko Uprave za trezor, isto kao za 30 evra, biće i kol-centar, izaći ćemo 1. juna sa brojem telefona i novim portalom koji pripremamo. Ko god primi makar jednu dozu vakcine do kraja maja, stiče pravo i za ovu pomoć. Važno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo potpuno otvorili ekonomiju", navodi ministar finansija. 

Opširnije ovde: Počela isplata 30 evra – Mali: Novac će dobiti svi do kraja sledeće nedelje.

7. maj

Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kako bi se dodatno motivisali građani za vakcinaciju i na taj način brže postigao kolektivni imunitet, koji za cilj ima suzbijanje epidemije, vraćanje osnovnih funkcija zdravstvenom sistemu i otvaranje ekonomije. Dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine.