InfoFoto: Facebook; privatne arhive; kragujevac.rs

KIŠA OPET NAPRAVILA HAOS: Građani nemoćno gledali kako im voda plavi kuće i dvorišta, izliveni potoci (FOTO/VIDEO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 17 06 2020

Za kratko vreme sinoć oko 19 časova palo je mnogo kiše - oko 40 litara po kvadratnom metru. Zemlja, još uvek natopljena usled nevremena od pre par dana, kanaluzacija koja još uvek nije raščišćena do kraja i generalno to što Kragujevac ima "krizne tačke" gde je uvek problematično u ovakvim situacijama, doveli su do toga da su meštani mnogih naselja, a najviše Ilićeva, Grošnice, Ždraljice, Erdeča, Beloševca, Pivare i posebno oko Bresničkog potoka, svoje kuće i dvorišta, podrume, već posle pola sata padavina očajno gledali poplavljene.

Već drugi put za sedam dana se ovako nešto dešava u gradu jer je za kratko vreme pala velika količina kiše. 

Građani mogu da prijave probleme proizrokovane jučerašnjom kišom, kako bi dežurne ekipe izašle na teren. Građani se za pomoć mogu obratiti Operativnom centru Uprave za vanredne situacije Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu na broj telefona 034 1985, Vatrogasno-spasilačkoj brigadi na broj telefona 034 193 i Situacionom centru na broj telefona 034 505-800.

Najteže je bilo u Grošnici, levku Gledićkih planina, gde su ovakve padavine česte i gde bujični potoci prave ozbiljne probleme građanima i gde su ekipe JKP Vodovod i Šumadije odmah krenule da rade na sanaciji. Na terenu su i ekipe Uprave za vanredne situacije MUP–a i vatrogasci spasioci.

U mnogim dvorištima ne postoji mogućnost oticanja vode, a ulice su poput malih klizišta koja su razorena, ako ne pre, onda u nevremenu od pre par dana, pa su se i asfalt ili materijal za posipanje slivali i gomilali na jedno mesto.

Ugrožena područja, tokom noći obišao je Damjan Srejić zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije grada Kragujevca. 

 

Galerija slika