Info

Ko raskopava ulice po centru Kragujevca? Pešaci preko totoara pod parolom SNAĐI SE (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 01 10 2021

Trotoari u širem centru Krgaujevca se raskopavaju, pa pešaci prolaze njima pod prolom “snađi se”. Iz Gradske uprave za InfoKG su izjavili da trotoare raskopava preduzeće “Telefonkabl” iz Beograda zbog izgradnje optičke mreže za povezivanje radio-baznih stanica kompanije VIP mobile. Naglašavaju i da će trotoari biti vraćeni u prvobitno stanje po završetku radova, ali nisu precizirali kada tačno. 

Kragujevčani koji prolaze trotoarima u centru Kragujevca od pre nekoliko dana muku muče kako da njima prođu, s obzirom na to da su raskopani. Čitaoci portala InfoKG prosledili su nam fotografije sa pitanjem ko i zbog čega raskopava ulice po centru Kragujevca i kada će trotoari biti vraćeni u prvobitno stanje.  

Odgovor smo portažili od Gradske uprave iz koje su saopštili da radova izvodi preduzeće “Telefonkabl” iz Beograda.

Svrha raskopavanja je plansko raskopavanje javne površine u Kragujevcu po dostavljenom spisku ulica, radi izgradnje distributivnog dela optičke pristupne mreže elektronskih komunikacija za povezivanje radio-baznih stanica VIP mobile u svemu prema rešenju za izvođenje radova nadležnog organa i pribavljenim odobrenjima, saglasnostima i prema elaboratu izmene režima saobraćaja i saobraćajnog obezbeđenja”, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Naglašavaju da je investitor u obavezi da raskopanu površinu vrati u prvobitno i tehnički ispravno stanje. Međutim, odogovr na pitaje kada će se to tačno desiti nismo dobili.

Galerija slika