Info

Ko su nova lica na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2023?

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 05 01 2024

Na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2023., u odnosu na prethodnu, našlo se 11 novih lica. Reč je o Franku Seneu, Vladimiru Šebeku, Milošu Pejiću, Marjanu Stojanoskom, Saši Milojeviću, Saši Miloševiću, Jeleni Čađenović, Slađanu Rakiću, Zoranu Kočoviću, dok su posle nekoliko godina na listi opet Jovica Jovanović i Milan Radović. 

Lista 50 namoćnijih u Kragujevcu u 2023. godini znatno se razlikuje od prethodnih upravo zbog novih lica koja su se našla na njoj. Razlozi zbog kojih su uvršteni na sada već tradicionalnu listi, koju je portal InfoKG sastavio uz pomoći svojih čitalaca, su uspesi koje postižu, funkcije koje obavljaju, finansijska moć i prepoznatljivost. 

Vodili smo se i time kako su kompanije poslovale u ovim kriznim vremenima, pa je primetno odsustvo pojedinih imena koja su na ranijim listama bila tradicionalno zastupljena, a neka i visoko kotirana. 

Novo lice na listi je još jedan direktor kompanije Siemens Mobility u Cerovcu, Frank Sene, koji se od maja prošle godine na toj funkciji pridužio Matiasu Kohu. 

Mesto na listi našao je i novi načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, Vladimir Šebek, koji je na toj funkciji od maja 2023.

Novi na listi je i Miloš Pejić regionalni direktor za Jugoistočnu Evropu, kompanije “Novomatic” koja stoji iza firme Admira, čije je sedište u Kragujevcu i koja zapošljava više od 500 radnika.

Među 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2023. je i Marjan Stojanoski, direktor kompanije Trigano prikolice, kao i novi direktor “Zastava oružja” Saša Milošević, koji obavlja tu funkciju od juna prošle godine. 

Novi na listi su vlasnik i direktor firme EKOLUKA - KEY, Saša Milojević i direktorka i većinski vlasnik kompanije SPIN, Jelena Čađenović.

Svoje mesto na tradicionalnoj listi portala InfoKG našli su i političar Slađan Rakić, koji se smatra najvećim iznenađenjem na decembarskim lokalnim izborima, kao i načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, Zoran Kočović, čiji pripadnici godišnje imaju oko 1.500 intervencija, a u ovoj godini dobiće novi Vatrogasni dom. 

Povratnici na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu, posle nekoliko godina su Jovica Jovanović i Milan Radović. Jovanović je direktor kragujevačke fabrike “FCA Srbija”, a Radović je direktor fabrike “Yanfeng International Automotive Technology Serbia doo”

Na kom mestu su se našla nova lica na listi 50. najmoćnijih u Kragujevcu u 2023, kao i da li su stara promenila pozicije, pogledajte ovde: 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2023.