InfoFoto: Arhiva - JKP Šumadija

Koliko Grad ulaže u ulice?

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 15 05 2023

Koliko su kragujevačke ulice u lošem stanju, radova na njima nikad dosta. Sanacije, popravke, održavanja - koliko Grad ulaže i kako se određuju prioriteti?

Grad Kragujevac ove godine iz budžeta je opredelio 380.000.000 dinara za održavanje putne infrastrukture, a sezona je u punom jeku. 

U tekućoj sezoni radova, najviše novca otići će na rehabilitaciju i sanaciju gradskih ulica i opštinskih puteva i to 280.000.000 dinara.

Iz Gradske uprave nisu odgovorili na sva naša pitanja, uskratili su naše čitaoce za informaciju koja ih verovatno najviše i zanima - u kojim naseljima će se najviše raditi i kakav je generalno konkretan plan za određeni period.

Za održavanje javnih i nekategorisanih puteva, koje obuhvata saniranje udarnih rupa i popravke manjih površina na kolovozu; popravke trotoara; popravke oštećenja ulica; popravka trgova; popravke oštećenih parkinga; popravke javnih i nekategorisanih puteva, opredeljeno je 85.000.000 dinara.

Sredstva u iznosu od 15.000.000 dinara biće utrošena na održavanje pešačkih staza i trotoara. 

Upravljač puta - JKP Šumadija, daje predloge naloga za obavljanje radova u narednom periodu, uz sagledavanje zahteva i predloga mesnih zajednica i građana i stanja na terenu. Na osnovu dostavljenih predloga Gradska uprava za komunalne poslove izdaje nalog za izvođenje radova.