InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kongres urgentne medicine Šumadije 2024: 500 lekara i tehničara iz Srbije i regiona u Kragujevcu

Autor: InfoKG
08:00 | Petak, 05 04 2024

U Kragujevcu se održava „Drugi kongres urgentne medicine Šumadije 2024“ koji je okupio 480 lekara i tehničara iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Kongres je jedinstven po formi, sadržaju i radionicama na kojima se usavršavaju stare i nove veštine u zbrinjavanju životno ugroženih pacijenata.  

Drugi kongres urgentne medicine Šumadije 2024“ na kome učestvuju predavači iz cele zemlje i regiona doprinosi poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite i veliko mi je zadovoljstvo što su među njima i stručnjaci iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac. Imajući u vidu izuzetan značaj kongresa, nadam se da ćemo u cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite i narednih godina biti svedoci ovakvih dešavanja. Podsetio bih da će UKC dobiti i novu zgradu sa potpuno novim konceptom po svim evropskim i svetskim standardima, novom opremom i novim kvalitetnim osobljem čime će se i kvalitet urgentne medicine podići na znatno viši nivo”, poručio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac,  prof. dr Slobodan Milisavljević.  

Urgentni centar UKC Kragujevac ima krovnu pozicija za urgentnu medicinu u Centralnoj Srbiji. Zadovoljstvo nam je da kao edukativna baza i tercijarni nivo zdravstvene zaštite apsolutno podržimo sve što je u interesu da postanemo četvrta tačka oslonca nacionalne platforme urgentne medicine. Ovakvi kongresi su prilika da se povežu sve ključne tačke, da bi naše građanstvo, struka i čitava zajednica bili sigurni da je ono što radimo na svetskom nivou, istakla je dr Lazarević i dodala da su svi timovi u Urgentnom centru povezani, da je sinergija obavezujuća i da kao takva daje rezultate”, rekla je direktorka Urgentnog centra Kragujevac, dr Tatjana Lazarević.  

Kongres organizuju Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, Urgentni centar UKC Kragujevac, Regionalna lekarska komora za Centralnu i Zapadnu Srbiju i Okružna podružnica Srpskog lekarskog društva Kragujevac.