Info

Kragujevac dobio sredstva za uklanjanje 14 divljih deponija, evo koja naselja će biti očišćena

Autor: InfoKG
14:00 | Četvrtak, 21 04 2022

Kragujevac je od Ministarstva za zaštitu životne sredine dobio nešto više od milion dinara za uklanjanje 14 divljih deponija, čime će se unaprediti kvalitet života građana.

U planu je još jedan ekološki projekat koji se odnosi na pošumljavanje zelenih površina.

U cilju prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja divljih deponija, Kragujevac je od Ministarstva zaštite životne sredine dobio milion 145 hiljada dinara za rešavanje problema divljih deponija na svojoj teritoriji.

U okviru projekta “Zajedničkim snagama protiv divljih deponija u Kragujevcu” u planu je da se ukloni 14 najvećih divljih deponija, a to su deponije u Vinogradima, Bresnici, Erdeču, Teferiču, Stanovu, Petrovcu, Deninom brdu, Lužnicama, Čumiću, Donjoj Sabanti, Novom Milanovcu i Ilićevu.

Iako grad konstantno radi na uklanjanju divljih deponija, nesavesni građani ih opet prave na istim mestima. To je slučaj sa ulicom Jovana Ristića, gde nakon čišćenja divlje deponije građani opet odlažu smeće na tom mestu.

Resorno ministarstvo je, ove godine, obezbedilo 100 miliona dinara za uklanjanje divljih deponija i postavljanje video nadzora. Očišćene lokacije na kojima je prošle godine postavljen video nadzor, povezane su sa nedavno formiranim Ekološkim informacionim centrom, gde administratori Ministarstva prate stanje na terenu.

Istovremeno, građani mogu da prijave ekološke probleme na koje nailaze u svojim sredinama. Do sada se pokazalo da su najviše prijavljivali upravo divlje deponije.

Izvor: RTK