InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevački vatrogasci pomogli sugrađanki da prepokrije krov kuće koji je stradao u nevremenu (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Nedelja, 01 10 2023

Pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu - vatrogasci spasioci, njih 12, učestvovali su u humanitarnoj akciji prepokrivanja krova kuće u Viškoj ulici, u naselju Ilićevo, koja je oštećena prilikom olujnog nevremena u julu mesecu. Reč je o staračkom samačkom domaćinstvu naše sugrađanke Zdenke Miletić koja je sticajem životnih okolnosti ostala bez oba sina i supruga. 

- Baka Zdenka je prijavila štetu na objekti koja je nastala nakon olujnog nevremena u julu mesecu. Materijal za prepokrivanje krova je nabavljen, ali baka Zdenka nije bila u situaciji da nešto uradi sa tim materijalom. Cela ova ekipa vatrogasaca spasilaca koja je uvek na terenu i kad su poplave, požari ili bilo kakva elementarna nepogoda, i ovoga puta je prva pritekla u pomoć. Brzo su se organizovali i u svoje slobodno vreme došli da pomognu da se ova kuća prepokrije što je veliki gest humanosti i za svaku pohvalu i divljenje. Dobro je što još uvek ima dobrih ljudi, koji hoće da pomognu, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić koji je prisustvovao početku ove humanitarne akcije. 

Uredbom Vlade Republike Srbije o utvrđenju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata, za saniranje štete na domaćinstvu naše sugrađanke koja živi sama, opredeljena je suma od 350.000 dinara, za koju je nabavljen građevinski materijal.

- Vlada Republike Srbije i Grad Kragujevac obezbedili građevinski materijal za izvođenje radova, ali smo ovde imali problem da te radove niko nije mogao da izvede već dva meseca, a gospođa Zdenka, zbog njene teške porodične situacije, nije u mogućnosti da to sama realizuje. To su prepoznali pripadnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, odnosno vatrogasci spasioci, i sami su se organizovali da pomognu gospođi Zdenki – rekao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije.

Baka Zdenka Miletić je zahvalna. Od svoje penzije koja je 30.000 dinara, nije bila u mogućnosti da sama finansira popravku i prepokrivanje krova. Snaga zajedništva i podrška, dvorište puno ljudi koji užurbano prenose materijal iz ruke u ruku, i pre svega osećaj da u ovoj muci nije sama, kako kaže, preplavio joj je srce. 

Galerija slika