InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevčani osvojili zlato na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 14 09 2022

Reprezentacija Srbije u sportskom ribolovu u disciplini plovak osvojila je zlatnu medalju – 1. mesto na Svetskom prvenstvu za nacije koje je održano u Hrvatskoj, Osijek – Bilje. U sastavu reprezentacije, bila su tri takmičara koji su članovi Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Šumadija” Kragujevac, Dejan Rajić, Nemanja Damnjanović i Ivan Pavlović.

Predsednik kluba “Šumadija”, Ivan Pavlović kaže da je zadovoljan uspehom koji je ostvaren u jakoj konkurenciji, pored Italijana, Engleza, Francuza, Belgijanaca. 

Ekipa je imala dobru taktiku i smatram da je to bilo presudno”, izjavio je Pavlović. 

Iz kluba su zahvalni na podršci gradu koji je doprinelo da se ribolovci dobro pripreme i odu na ovo takmičenje. Zbog ostvarenog uspeha u Hrvatskoj za članove reprezentacije je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović organizovao okupljanje na jezeru Bubanj. 

Od ove godine smo započeli finansiranje sportskog ribolova i kluba koji ostvaruje ovako sjajne rezultate na svetskom nivou. Sa ponosom mogu da kažem da se ta investicija vratila višestruko, osvojenom zlatnom medaljom i činjenicom da danas imamo trojicu Kragujevčana koji su u ekipnom prvenstvu na svetskom nivou učestvovali u našoj reprezentaciji. Vratilo nam se tako što će deca imati na koga da se ugledaju, ne samo kada je u pitanju sportski ribolov nego i razvijanje ljubavi prema prirodi”, zaključio je Stevović.