InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevčani u Novu godinu ušli sa Ribljom čorbom, doček protekao mirno (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 01 01 2020

U Kragujevcu je tradicionalnim vatrometom označen početak Nove 2020. godine, a građani su bili u prilici da sinoć uživaju u novogodišnjem koncertu na Trgu kod krsta na kom su nastupile grupe Epilog, a potom i Riblja čorba. Iz dežurnih službi su poručili da je doček Nove godine u našem gradu protekao mirno. 

U Kragujevcu je za doček Nove godine bio pripremljen bogat program. Proslava je započela juče od 11 sati u Pešačkoj zoni gde je bila organizovana Dečja nova godina. Mališani su se družili, fotografisali i vozili kočijama sa Deda Mrazom, a Gradski dečji hor “Mali Liceum” održao je koncert, dok su članovi Dramskog studija Druge kragujevačke gimnazije odigrali predstavu “Novogodišnji čarobni napitak”, nastupio je  bend “Vesela mašina”.   

U okviru večernjeg programa koncert su održale grupe Epilog, a potom i Riblja čorba, dok je ulazak u 2020. Obeležen tradicionalnim vatrometom sa zgrade Gradske uprave. O bezbednosti svi građana brinule su dežurne službe Policijske uprave, Vatrogasno spasilačke brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Konstatovano je da je novogodišnja noć protekla relativno mirno i bez ozbiljnijih incidenata. 

Teritorija koju pokriva Policijska uprava u Kragujevcu bila je pokrivena dovoljnim brojem policijskih službenika i nije bilo većih incidenata. Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade su na teritoriji čitavog Šumadijskog upravnog okruga najviše posla imale tokom prepodneva 31. decembra i brzom intervencijom sprečili velike materijalne štete koje su požari mogli da prouzrokuju. U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć najviše poziva bilo je od strane hroničnih bolesnika i to uglavnom sa blažim komplikacijama”, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Za reprizu dočeka Nove godine, na Trgu kod krsta večeras od 21 čas nastupiće Sara Jo, a od 23 časa Dejan Petrović i Big bend. 

Program je pripremljen i za doček Pravoslavne nove godine. Kragujevčane u ponedeljak, 13. januara, od 21 čas očekuje koncert u Pešačkoj zoni na kom će nastupiti “Vesle osamdesete” i “Neverne bebe”, a tačno u ponoć planiran je vatromet sa zgrade Gradske uprave.  

Novogodišnji program u Kragujevcu organizuju lokalna samouprava, Muzički centar i Gradsak turistička organizacija. 

Galerija slika