InfoFoto: Twitter.com/drdraganmilic

Kragujevčanin Milorad nije imao godinu za čekanje, pa se operisao u Nišu

Autor: InfoKG
15:10 | Ponedeljak, 26 06 2023

Na Klinici za karidohirurgiju UKC Niš prošle nedelje operisan je pacijent Milorad iz Kragujevca, piše JUGpress. Ovo je prvi Kragujevčanin koji je operisao srce u Nišu, objavio je na svojoj Facebook stranici direktor ove klinike profesor dr Dragan Milić.

Milorad je bio na jedinstvenoj listi čekanja za kardiohirursku operaciju tek u 2024.godine a čuo je da kod nas nema liste čekanja, tražio i dobio uput od RFZO Kragujevac za UKC Niš jer se nije osećao dobro i želeo je da se operiše što pre“, objavio je direktor niške Klinike profesor dr Dragan Milić.

Milorad se dobro i brzo opravio, sutra ide kući za Kragujevac a mi mu želimo dug i srećan život sa svojom porodicom, kazao je dr Dragan Milić.

Iako naša Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš pokriva u organizacionom smislu teritoriju jugoistočne Srbije, niški, toplički, pčinjski, jablanički i pirotski okrug, spremni smo, da u skladu sa našim mogućnostima, pomognemo ostatku Srbije u smanjivanju listi čekanja za kardiohirurške operacije“, dodao je Milić.

U ovom trenutku ukupno 15 bolesnika čeka na operativni zahvat na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš. Vremenski to je od 5 do 15 dana kako je sa ove klinike i obećano.  

Izvor: JUGpress