Info

Kragujevčanka "Dama godine"

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 25 10 2017

Kragujevačka preduzetnica Biljana Planić, koja je na čelu Asocijacije poslovnih žena “Vizija“, ponela je titulu "Dame godine".

Asocijacija poslovnih žena “Vizija“ već skoro deceniju uspešno posluje u našem gradu, okupljajući i osnažujući žene preduzetnice. Na čelu ove organizacije je Biljana Planić, koja sopstvenim primerom dokazuje da je moguće pokrenuti, razviti i održati uspešnu poslovnu ideju. Za svoj rad nedavno je u Vrnjackoj banji dobila priznanje “Dama godine“. 

Biljani ovo nije prvo priznanje u oblasti ženskog preduzetništva. Prestižno priznanje “Cvet uspeha za ženu zmaja“ u kategoriji samozapošljavanja dobila je 2012. godine od strane Udruženja poslovnih žena Srbije kao i priznanje Najžena 21. veka u oblasti turuzma, 2015. godine. Ljubav prema ručnim radovima nasledila je od majke i još od detinstva gajila u sebi. U okviru Udruženja poslovnih žena osnovala je sekciju starih zanata i tada je sve počelo. 

"Posle sedam godina, Gradska uprava je videla da mi nešto radimo i dodelila nam je lokal. Sada su tu izloženi darovi vrednih ruku naših sugrađanki, kroz udruženje Bazar ljubavi kome sam ja bila kuma. Jako sam ponosna na te žene i besprekornu saradnju koju imamo od početka. Socijalnim preduzetništvom sam počela da se bavim kroz Evropski pokret Srbije kroz njihovu radnu grupu, s obzirom na to da mi još uvek nemamo ni zakone u ovoj oblasti. Socijalno preduzetništvo nije nešto novo u svetu, u Evropi, samo kod nas nema pravnu formu i još uvek je na klimavim nogama", kaže Biljana Planić.