InfoFoto: ustavni.sud.rs

Kragujevčanka Snežana Marković ponovo izabrana za predsednika Ustavnog suda

Autor: InfoKG
12:30 | Subota, 10 12 2022

Predsednica Ustavnog suda, Kragujevčanka Snežana Marković ponovo je izabrana na tu funkciju. Odlučeno je na sednici Ustavnog suda.

Predsednica Marković se sudijama zahvalila na ukazanom poverenju ponovnim izborom na funkciju predsednika Ustavnog suda, na dosadašnjoj profesionalnoj i kolegijalnoj saradnji i istakla da će funkciju predsednika Ustavnog suda nastaviti da obavlja odgovorno i posvećeno, sa velikim ličnim i profesionalnim zadovoljstvom, u cilju daljeg jačanja položaja Ustavnog suda, jačanja stručnih kapaciteta Suda, povećanja efikasnosti u radu i očuvanja Ustavom proklamovanih vrednosti kroz stavove koje Ustavni sud izražava u svojim odlukama o različitim ustavnopravnim pitanjima.

Kragujevčanka Snežana Marković rođena je 1959. godine u Kragujevcu, gde je završila osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet. Karijeru je započela 1985. u Okružnom sudu u Kragujevcu, potom je 1988. izabrana za sudiju Opštinskog suda, a nakon toga za sudiju Okružnog suda. Decembra 2002. izabrana je za zamenika Republičkog javnog tužioca, na kojoj se funkciji nalazila do izbora za sudiju Ustavnog suda. Za zamenicu predsednika Ustavnog suda izabrana je 9. marta 2017. Jednoglasno je izabrana za predsednika Ustanovg suda krajem 2019., a zvanično je obavlja od januara 2020.