Info

Lažnom Vučićevom savetniku šest godina zatvora

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 23 07 2020

Viši sud u Nišu osudio je na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara Zvonka Cvetkovića (64) iz Kragujevca zbog prevare V. M. i iznude od N. R. kojima se 2014. i 2015. godine lažno predstavljao kao savetnik, u to vreme premijera Srbije Aleksanadra Vučića, piše Tanjug, a prenosi RTS.

Lažnim prikazivanjem činjenica da je u bliskim odnosima sa srpskim premijerom i ljudima iz njegovog okruženja, odnosno sa članovima vlade, naveo je V. M. da na svoju štetu preda 350.000 dinara, dok je od N. R. iznudio da mu preda 29.600 evra i 400 švajcarskih franaka, preneli su lokalni mediji.

Pišu i da je Cvetković sebe predstavljao savetnikom Aleksandra Vučića za bezbednost i visokim funkcionerom BIA, koji je u svakodnevnom kontaktu sa premijerom i pritom predočavao oštećenom da joj se sprema hapšenje.

Telefonom je u vreme kada je bio u društvu sa N. R. navodno pozivao tužioca za organizovani kriminal, razgovarao sa tužiocem o njenom slučaju, a od nje tražio 30.000 evra kako bi sprečio hapšenje.

Istovremeno joj je pretio da može ostati bez porodice ukoliko traženi novac ne spremi i preda.

Iz straha za sebe i bezbednost svoje porodice N. R. je isplatila lažnom savetniku premijera sav iznos.

Prevara i iznuda obelodanjeni su posle susreta ove Nišlijke sa Aleksandrom Vučićem, prilikom njegovog boravka sa članovima vlade Srbije u Nišu 2017. godine, navodi Politika.

Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu.

Izvor: Tanjug, RTS