InfoFoto: Arhiva

Ministarstvo prosvete saopštilo kako će đaci ići u školu sledeće nedelje

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 26 11 2021

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno. To je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

U saopštenju se navodi da Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola na nedeljnom nivou, na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 19. do 23. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 918 (0,12 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, ukupno je osam odeljenja (0,02 odsto) sa 16 i manje učenika, koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 odeljenja (0,27 odsto) sa 17 i više učenika koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, u pomenutom periodu bilo je šest grupa (0,02 odsto) u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika). 

Izvor: Vlada Republike Srbije