InfoFoto: Printscreen - TV Nova S

Muke penzionerke iz Kragujevca: Mala penzija + kredit + šteta od nevremena = ?

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 04 08 2023

Tokom velikog nevremena 19. jula Zdenki Miletić iz Ilićeva život se okrenuo naglavačke, piše nova.rs. Ona od tada spava pod otvorenim nebom. Višedecenijsko ulaganje u kuću odneo je vetar.

Svakodnevica za penzionere u Srbiji je sve teža. Kragujevčanki i penzionerki, Zdenki Miletić, nikad gora. S penzijom od nepunih 29.000 dinara, i ratom za kredit, ne može da sanira štetu nedavnog nevremena. Nezampaćena oluja odnela joj je krov. S krovom je otišlo i Zdenkino dugogodišnje ulaganje u dom.

Svuda sam išla. Kažu, nije vanredna situacija, a nikad ništa mi niko nije dao, niti sam tražila. Sad sam nemoćna“, kaže ova penzinerka.

Vetar je otkrio kuću pa svaka nova kiša dodatno poplavi potkrovlje, iz kojeg se voda stepenicama sliva i u ostale prostorije u kući.

„Ja spavam u dnevnoj sobi na prizemlju ali me kiša probudi u toku noći, i moram da ustanem da skupljam vodu na potkrovlju kako se ne bi slivala u ostale prostorije“.

Zdenka ima penziju u iznosu od 29.000 dinara, ali nakon izmirivanja svih mesečnih računa kao i kredita, ne ostaje joj dovojno da bi sama mogla da sanira krov kuće. Ona se nada pomoći nadležnih, za sanaciju krova. S druge strane nadležni iz Gradske uprave su rekli da će u narednom periodu, u skladu sa zakonom, pokušati da nađu rešenje za Zdenkin problem.

Izvor: Nova.rs