InfoFoto: InfoKG

NA PITANJA O TRŽNICI JKP ŠUMADIJA VIŠE NEĆE DA ODGOVARA - Nedopustivo nepoštovanje kragujevačke javnosti

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Sreda, 01 11 2023

JKP Šumadija više neće da se oglašava, tačnije odgovori na novinarska pitanja, o rekonstrukciji Tržnice koja je u toku od maja 2020. godine, iako je to gorući problem u gradu Kragujevcu, pa je kao takav stigao i do vrha države, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, koji ga je komentarisao u par navrata. Kao portal koji je redovno izveštavao o Tržnici i imao dobru komunikaciju sa službom zaduženom za odnose sa javnošću JKP Šumadija, smatramo nedopustivim novi stav ovog preduzeća da javnost uskrati za informacije o tekućim radovima i daljim koracima koji će biti preduzeti na ovom projektu (ako ih uopšte i bude, u šta Kragujevčani imaju sve manje nade). 

Naime, portal InfoKG uputio je 11. oktobra mejl JKP Šumadija sa pitanjima koja se tiču tekućih radova na rekonstrukciji nadstrešnice i šta se dešava sa najavljenim tenderom za zvođača radova na samom objektu Tržnice. Kako odgovore nismo dobili u naznačenom roku, kontaktirali smo PR preduzeća Biljanu Planić, koja nas je zamolila da joj mejl pošaljemo ponovo. Iako nije bilo logičnog razloga da dva puta dostavljamo ista pitanja istoj osobi, osim ako to nije bila kupovina vremena u nadi da ćemo od njih odustati, prosledili smo ponovo mejl identične sadržine 17. oktobra. 

Nakon toga, odgovora ponovo nije bilo danima. Usledio je novi poziv Biljani Planić, koja nas je u tom razgovoru obavestila da JKP Šumadija više neće odgovarati na pitanja o Tržnici, ali da je sigurno svima cilj da se ovaj posao završi! Ovaj odgovor, tačnije novi stav preduzeća da više ne izveštava javnost o rekontrukciji pijace, zatražili smo i napismeno, a rok koji je ona sama sebi zadala nije ispoštovan, tako da ni do danas nemamo odgovor.

Ovakav stav od strane JKP Šumadija smatramo nedopustivim odrazom nepoštovanja javnosti koja zaslužuje da se, štaviše, preduzeće samoinicijativno redovno oglašava i dostavlja informacije o rekonstrukciji Tržnice, a kamoli da odbija da odgovori na novinarska pitanja.

Pozivamo JKP Šumadija da izvesti javnost o tekućim radovima na rekonstrukciji Tržnice i daljim koracima koji će biti preduzeti kako bi se pijaca najzad stavila u funkciju i video kraj ovom čuvenom poslu.