InfoFoto: Dom zdravlja Kragujevac

Nagrade najboljim medicinskim sestrama i tehničaru Doma zdravlja Kragujevac (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 14 05 2024

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, Dom zdravlja Kragujevac uručio je zahvalnice i novčanu stimulaciju najboljima u toj ustanovi. Nagrađeno je pet medicinskih sestara i tehničar.   

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, rukovodstvo Doma zdravlja Кragujevac organizovalo je svečani sastanak i dodelilo zahvalnice, prigodne poklone i novčane stimulacije za istaknute medicinske sestre i tehničare.

Nagrađeni su visoka medicinska sestra Ljiljana Dizdarević iz Preventivnog centra, visoka medicinska sestra Danijela Zorić iz Službe polivalentne patronaže, medicinska sestra Ivana Nedeljković sa Odeljenja pulmologije Specijalističke službe, medicinska sestra Danijela Stanković iz Službe kućnog lečenja, radiološki tehničar Zoran Pavlović iz Službe radiologije i laborant Mirjana Vuković iz Službe laboratorije.

Direktor kragujevačkog Doma zdravlja dr Vasilije Antić naglasio je značaj medicinskih sestara i tehničara u zdravstvenoj nezi pacijenta, zahvalio se na predanom radu, humanosti i požrtvovanosti prema pacijentima. Naglasio je i da je ovo motivacija za sve zaposlene, kao i da će se i ubuduće obeležavati ovaj dan i nagrađivati medicinske sestre.

U Domu zdravlja Кragujevac trenutno radi 326 medicinskih sestara i tehničara.

Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara obeležava se 12. maja, u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingejl, čijom zaslugom je sestrinstvo priznato kao profesija.

Galerija slika