InfoFoto: Printscreen - RTK

Najavljena rekonstrukcija OŠ "Đura Jakšić", ali po etapama

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 10 06 2022

Renoviranje Osnovne škole “Đura Jakšić” počinje tokom letnjeg raspusta i biće rađeno po etapama. Zapravo prvo će grad sa 7 miliona dinara finansirati renoviranje dve učionice za prvake, prostorije za predškolce i sanaciju mokrog čvora. Grupa roditelja prikupiće sredstva za saniranje dela školskog dvorišta. Iz lokalne samouprave poručuju da će ostatak škole biti rekonstruisan u okviru energetske efikasnosti u nekom narednom periodu.  

Osnovnu školu ’’Đura Jakšić’’ posetili su predstavnici grada i razgovarali su sa direktorom Đorđem Božovićem o prostorijama koje imaju prioritet za renoviranje tokom letnjeg raspusta. 

Za jednu od starijih osnovnih škola u gradu, u planu je bila kompletna rekonstrukcija i taj projekat je bio odobren u Kancelariji za javna ulaganja, ali početkom pandemije sredstva su preusmerena na zdravstvo. Taj projekat biće realizovan u okviru energetske efikasnosti škole i ostaje za neki naredni period. Posle razgovora sa direktorom škole dogovorili smo koje prostorije imaju priorite za renoviranje i to ćemo u okviru investicionih radova tokom letnjeg raspusta i realizovati. Za renoviranje dve učionice za prvake, prostorije za predškolce i sanaciju mokrog čvora, iz budžeta grada opredeljeno je 7 miliona dinara”, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić. 

Prema Aleksićevim rečima, prioritet za renoviranje su dve učionice za prvake, prostorije za predškolce i sanacija mokrog čvora. Za te namene je iz budžeta grada opredeljeno 7 miliona dinara. Najavljeno je i uređenje dela školskog dvorišta. 

Grupa roditelja učenika škole organizovala se za samostalno prikupljanje sredstava za uređenje dela školskog dvorišta i u tome imaju podršku grada jer je mnogo lepše kada zajedno radimo na tome da školi vratimo stari sjaj”, dodao je član Gradskog veća za obrazovanje.

Direktor Đorđe Božović je rekao da svako ulaganje i renoviranje prostorija donose novi duh i energiju za početak nove školske godine, naročito kada se pripremaju za nove generacije koje dolaze u našu školu, predškolce i prvake. 

Siguran sam da će u narednim godinama cela škola biti potpuno renovirana”, rekao je direktor Božović.