InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Nova saobraćajnica iza stambenog kompleksa u Zmaj Jovinoj ulici

Autor: InfoKG
08:00 | Četvrtak, 04 05 2023

Iza novoizgrađenog stambenog kompleksa u Zmaj Jovinoj ulici, delu do Vojne bolnice na Bubnju, izgrađna je saobraćajnice u dužini od 85 metara.

Reč je o saobraćajnici koju je Grad imao obavezu da uradi. Iako nas je nažalost predugo mučio problem imovine na ovom prostoru, na kraju smo uspeli da rešimo i danas smo u situaciji da zvanično otvorimo ulicu, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Urađena je kompletna infrastruktura, vodovodna i kanalizaciona mreža, kišna kanalizacija do uređenja i sadnje drvoreda. Time je ovo naselje u samom centru grada dobilo izgled kakav i treba da ima”, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Izvođač radova je Preduzeće za puteve Kragujevac. 

Vrednost radova sa pripadajućim parking mestima, javnom rasvetom, postavljenom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom i kišnom kanalizacijom  je oko 16 miliona dinara bez PDV-a. Ostalo je da se uradi potporni zid oko postojeće trafo stanice i očekujemo da bude urađen tokom naredne nedelje. Izgradnji ulice prethodili su radovi na vodovodnoj i fekalnoj kanalizaciji koju su izvele ekipe JKP “Vodovod i kanalizacija” u vrednosti od preko pet miliona dinara i da je ostalo da se ojača postojeći kapacitet kišne kanalizacije u ulici Milovana Gušića, jer nije dovoljan da prihvati svu količinu vode. Deo do ulice Zmaj Jovina ćemo proširiti”, kazao je načelnik Gradske uprave za razvoj i investicije, Dejan Ružić.