Info

Novo obećanje: Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji Gradske tržnice

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 18 08 2022

Radovi na izgradnji nadstrešnice sa izdvojenim paviljonima u sklopu Gradske tržnice nastavljaju se ove nedelje, a očekuje se da za dva meseca ovaj objekat počne sa radom.

Izmena projekta je uradilo Javno preduzeće Urbanizam.

Nadležni u Javnom komunalnom preduzeću Šumadija kažu da su radovi obustavljeni, jer je osnovni projekat imao nedostatke.

Rekonstrukcija objekta Gradske tržnice počela je u maju 2020. godine, a glavni cilj je da se objekat vrati u prvobitno stanje i sačuva njegova autentičnost.

Pre dva meseca, gradsko preduzeće Urbanima je završilo novi projekat, koji se sastoji iz tri segmenta, odnosno faze. Prvo će se raditi rekonstrukcija nadstrešnice sa izdvojenim paviljonima.

Kada prva faza radova bude pri kraju, a očekivanja su da će to biti za dva meseca, počeće radovi na uređenju ulice Crvenog barjaka. Nakon toga, kreće rekonstukcija matičnog objekta.

Projekat za izgradnju podzemne garaže moraće da se radi ponovo, jer je novim urbanističkim rešenjem predviđena prenamena podzemne garaže u poslovni prostor, gde će biti smešteni lokali, prodajni i magacinski prostori.

Izvor: RTK