InfoFoto: kragujevac.rs

Novoizabrani ministar turizma i omladine posetio zabavno rekreativni park na jezeru Bubanj

Autor: InfoKG
12:29 | Subota, 24 12 2022

Novoizabrani ministar turizma i omladine Husein Memić, boravio je u Kragujevcu, a njega je ugostio gradonačelnik Nikola Dašić.

Na sastanku se razgovaralo o turističkim potencijalima grada, od VTZ-a, Kneževog arsenala, kao i o Jezeru Bubanj na kome se gradi zabavno rekreativni park u čiju je izgradnju ministarstvo uložilo 15, a grad Kragujevac 5 miliona dinara.

Gradonačelknik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da grad ima veliku podršku Vlade RS na mnogim kapitalnim projektima u Kragujevcu.

"Strateški projekti Kragujevac pozicioniraju kao važnu lokaciju na turističkoj mapi Srbije, koja mu i pripada. Ministarstvo turizma i omladine opredeliće 822 miliona dinara za različite projekte kojom ćemo osnažiti turističku infrastrukturu", rekao je ministar Memić. 

U okviru prve posete Kragujevcu, ministar Memić je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišao Zabavno rekreativni park na jezeru Bubanj.

Prijemu u Skupštini grada, pored gradonačelnika prisustvovali su Edis Durgutović narodni poslanik i Zoran Rajović državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.