Info

Obeležen Dan zaštite od požara: Simulacija gašenja i spasavanja uz pomoć vazdušnog jastuka u Domu zdravlja (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:40 | Sreda, 07 11 2018

Povodom obeležavanja Dana žaštite od požara, pripadnici Uprave za vanredne situacije Kragujevac izveli su danas pokaznu vatrogasnu vežbu u Domu zdravlja u Stanovu. Reč je o simulaciji pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva, evakuacije ugroženih, gašenja požara, kao i akcije spasavanja uz pomoć vazdušnog jastuka i auto-mehaničko-okretno-izvlačnih lestvi. 

Obeležavanje Dana žaštite od požara, 7. novembra, počelo je smotrom Vatrogasno-spasilačka brigada Kragujevac ispred Vatrogasnog doma.  

Potom je Uprava za vanredne situacije Kragujevac organizovala pokaznu vatrogasnu vežbu u Domu zdravlja u Stanovu. Na vežbi su prikazane simulacije u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva, evakuacija ugroženih, gašenje požara, kao i akcija spasavanja uz pomoć vazdušnog jastuka i auto-mehaničko-okretno-izvlačnih lestvi. Na vežbi su učestvovali pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac sa Timom za spasabanje iz ruševina, pripadnici Odeljenja za civilnu zaštitu i zaposleni u Domu zdravlja.

U okviru obeležavanja Dana zaštite od požara, predstavnici Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu obišli su grobna mesta preminulih pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac i time odali počast svojim bivšim kolegama.

Galerija slika