InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Obeleženo 13 godina rada Centra "Kneginja Ljubica" (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Utorak, 28 05 2024

Centar za razvoj usluga socijalne zaštite "Kneginja Ljubica", ustanova koja se bavi pružanjem usluga socijalne zaštite za decu, mlade, odrasla i stara lica na području grada Kragujevca, obeležio je 13 godina rada. 

Za prethodnu godinu imali smo ambiciozne planove i ciljeve i sa ponosom mogu da istaknem da smo sve zadato uspeli i da ostvarimo, kazala je Slavica Novaković, v.d. direktora Centra izdvajajući kao jedan od najbitnijih relicenciranje svih usluga Centra. Danas smo jedna od malobrojnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji koja ima sve usluge licencirane. Uz pomoć donatora uspeli smo da renoviramo jedan broj soba u Centru, sredimo sobe u Prihvatilištu i drugim delovima ustanove. Za najmlađe korisnike napravili smo igraonicu, uz donatore nabavili interaktivnu drvenu kućicu, a početkom godine uz donatore i podršku grada igralište za najmlađe, podsetila je direktorka Novaković. 

Govoreći o planovima ona je istakla da je Centru potrebno vozilo 8+1 sa rampom i jednim mestom za OSI. Kroz donacije obezbedićemo letnjikovac za stara lica, planiramo teretanu i teretanu na otvorenom, a pored renoviranja ostalih soba, u planu je i podizanje ograde oko dvorišta Centra, kazala je direktorka centra.

Od osnivanja do danas, Centar je uz podršku grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uspeo da razvije šest usluga i ponovo dobije licence za prihvatilišta za decu i mlade, za žrtve porodičnog nasilja, Savetovalište za brak i porodicu, Dnevni boravak za decu i mlade, Pomoć i nega u kući za odrasle i starije osobe i Dnevni boravak za odrasla i stara lica.
 

Galerija slika