InfoFoto: mup.gov.rs - Ilustracija - Arhiva

Očevidac nezgode u kojoj je povređena devojčica: "Sledio sam se kad sam video razbacane patike i školski ranac na ulici"

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 08 12 2022

Očevidac saobraćajne nezgode u kojoj je teško povređena trinaestogodišnja devojčica na pešačkom prelazu kod Šoping centra Big fashion rekao je za Nova.rs da se sledio kad je video razbacane patike i školski ranac na ulici. Iz Osnovnog javnog tužilaštva saopštili su da je vozaču automobila određeno zadržavanje do 48 sati.   

Trinaestogodišnja devojčica zabodila je teške telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć oko 19 kod Šoping centra “Big fashion“, potvrdili su za InfoKG u Osnovnom javnom tužilaštvu. Opširnije ovde: Trinaestogodišnja devojčica teško povređena, automobil udario u nju na pešačkom kod "BIG-a".

Prizor je bio jeziv, sledio sam se kada sam video razbacane patike po ulici i školski ranac. Na oko 30 metara od pešačkog, video sam nepomično dete na ulici. Bilo je strašno. Sve se možda desilo minut dva pre nego što sam tuda prošao, još ni hitna pomoć nije stigla”, svedoči za Nova.rs Kragujevčanin koji je zamolio za anonimnost.

On kaže da se još nije smirio od scena kojima je sinoć prisustvovao i da je zabrinut, kako kaže, zbog još jedne teške saobraćajne nesreće na istoj deonici.

Sagovornik portala Nova.rs, inače živi na oko 300 metara od tržnog centra, i ističe da je Bulevar kraljice Marije, gde se sinoć dogodila ova strašna nesreća „crna tačka“ u gradu.

Ne znam koliko još žrtava treba da bude, da bi se ta deonica nekako regulisala, bar da postave ležeće policajce. Svi u naselju smo zabrinuti, malo malo pa se baš ispred tržnog centra dogodi nesreća, a komšije od jutros pričaju, da je ovo  treća u poslednja dva tri meseca“, upozorio je ovaj Kragujevčanin.

U blizini tržnog centra „Big Fashion“ nalaze se dve osnovne škole, a trinaestogodišnja devojčica koja je sinoć oborena na pešačkom prelazu je učenica OŠ „Treći kragujevački bataljon“, potvrdio je za Nova.rs Slobodan Živanović, direkor te škole.

On kaže da su ga vesti o teškoj nesreći učenice pogodile i da je u stalnom kontaktu sa roditeljima, ali da ne može da iznosi nikakve detalje o trenutnom zdravstvenom stanju povređene devojčice.

Ukazuje da se njihova škola nalazi u neposrednoj blizini prometne raskrsnice na kojoj se često dešavaju saobraćajne nezgode, te da ga svaki put, kako kaže, obuzme jeza, kada čuje za neku nesreću.

Većina naših učenika koristi Bulevar kraljice Marije na putu do škole i to je nama jedna o najvećih nelagodnosti. Naše učenike savetujemo da izbegavaju raskrsnicu ispred samog tržnog centra i da koriste pešačku pasarelu ili podvožnjak. Pošto taj bulevar ne prolazi direktno pored škole, mi nemamo nikakve ingerencije da tražimo postavljanje ležećeg policajca. Zbog toga sa učenicima imamo pojačan rad na edukaciji o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Na toj deonici nesreće se često dešavaju i ja privatno mogu da kažem, da se svaki put uznemirim. Deca žive u blizini, tu raskrsnicu i privatno koriste, ne samo kada dolaze u školu. Nažalost, mi kao škola ne možemo da utičemo da se saobraćaj drugačije reguliše”, još uvek uznemiren priča direktor Živanović i objašnjava da su ležeći policajci postavljeni u dve ulice koje imaju direktan prilaz školi.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva saopštili su za InfoKG da je saobraćajna policija obavila uviđaj u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca i da se radi na prikupljanu dokaza i utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nezgoda. Dodaju da je vozaču automobila određeno zadržavanje do 48 sati. 

Izvor: Nova.rs i InfoKG