InfoFoto: JKP Šumadija

Odabrani najlepši radovi na likovnom konkursu „Crtam, bojim, šaram – zdravu planetu stvaram!“ (FOTO)

Autor: InfoKG
09:30 | Nedelja, 04 06 2023

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine JKP Šumadija Kragujevac raspisalo je likovni konkurs pod nazivom „Crtam, bojim, šaram – zdravu planetu stvaram!“ za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola u Kragujevcu, koji je bio otvoren od devetog do 19. maja. Na adresu preduzeća pristiglo je 15 radova, od kojih su izabrana tri najlepša.

Stručna komisija, koju su činili Darko Gavrilović, galerista, Dr Snežana Branković, rukovodilac Botaničke bašte, Bojan Pavlović, direktor GTO Kragujevac i Irena Veličković, predstavnik JKP Šumadija dala je konačnu ocenu, uz ocenu sugrađana koji su glasali putem instagram stranice JKP Šumadija u periodu od 26. do 31. maja.

Za najbolji rad odabran je crtež Pavla Nedeljkovića, učenika drugog razreda OŠ „Treći kragujevački bataljon“. Drugo mesto pripalo je Nađi Stanojević, učenici drugog razreda OŠ „Dositej Obradović“, dok je treću nagradu osvojio Uroš Stojanović, učenik drugog razreda OŠ „Jovan Popović“.

- U odabiru prve, druge i treće nagrade komisija se rukovodila time da je prethodnu selekciju najpre izvršila svaka škola koja je poslala po jedan crtež kao najbolji, što je bilo po propozicijama konkursa. Prilikom odabira za najlepši rad u izboru za prvu nagradu rukovodili smo se porukom koja je poslata kroz sam crtež, dok je drugoplasirani zadovoljio estetske vrednosti kao najlepši. Uvažili smo i glasove publike, tako da je treću nagradu osvojio rad koji je dobio najveći broj glasova sugrađana na instargam stranici JKP Šumadija Kragujevac, rekao je Darko Gavrilović, galerista i predsednik komisije na konkursu za likovne radove.

JKP Šumadija je za pobednike konkursa obezbedilo novčane vaučere i knjige. Takođe, za učenika koji je osvojio prvo mesto, ali i njegovo odeljenje, kao i za drugi i treći plasman pojednačno, u saradnji sa GTO Kragujevac i Botaničkom baštom, obezbeđena je edukativna tura koja obuhvata obilazak Spomen parka „Kragujevački oktobar“ i Botaničke bašte.

Galerija slika