Info

Odbornici dobili tablete, građani će direktno moći da komuniciraju sa njima

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Petak, 03 12 2021

Uručenjem tablet računara odbornicima Skupštine grada Kragujevca počela je modernizacija gradskog parlamenta čiji je krajnji cilj uvođenje elektronskog glasanja. Za početak, iz upotrebe se izbacuju papir i skupštinski materijal koji je odborničkim grupama distribuiran u džakovima.

Na uređajima koje su odbornici zadužili instalirana je njihova zvanična mejl adresa na koju će im stizati obaveštenja kada je zakazana sednica Skupštine grada, kao i link putem koga mogu da preuzmu skupštinski materijal sa zvanične internet stranice grada Kragujevc

Mejl adresa svakog odbornika biće dostupna građanima na sajtu grada, u odeljku Odborničke grupe Skupštine grada. Klikom na sliku izabranog odbornika otvara se novi prozor gde se nalazi zvanična mejl adresa tako da građani mogu da postavljaju pitanja ili dostavljaju materijale za koje smatraju da bi odbornik trebalo da bude upoznat sa njima.

Uvođenjem tableta u rad gradskog parlamenta sprečiće se svaka mogućnost odnosno dilema da li su ili nisu dostavljene dopune skupštinskog materijala. Ujedno, rad putem tableta doprineće i značajnoj uštedi kada je reč o štampanju materijala, jer pojedine tačke dnevnog reda kao što su planovi, bilansi preduzeća ili budžet imaju i po nekoliko stotina strana.

Uvođenjem tableta u rad gradskog parlamenta polako se ulazi u novu fazu modernizacije, a to je sistem elektronskog glasanja.