Info

Odobrena vakcinacija radnika iz BiH u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 26 05 2021

Nadležni u Vladi Srbije su odobrili zahtev Saveza samostalnih sindikata Kragujevca da se u tom gradu dozvoli imunizacija grupe od 40 članova Sindikata trgovine Bosne i Hercegovine, sa sedištem u Sarajevu.

Prema pisanju lista Danas, očekuje se da će sindikalisti iz BiH u Kragujevcu da se vakcinišu do kraja ove, ili početkom naredne sedmice.

SSS Kragujevca prekjuče se, podsetimo, otvorenim pismo obratio ministarki za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, Dariji Kisić Tepavčević, i upitao je: „Zašto u Kragujevcu ne mogu da se vakcinišu radnici iz BiH, budući da su se u Srbiji, do sada, vakcinisali brojni žitelji okolnih zemalja, te da Srbija besplatno isporučuje vakcine susednim državama.“

– Ne znam zašto smo potvrdan odgovor nadležnog ministarstva koji smo podneli još početkom aprila, morali da čekamo do kraja maja. Dobro je, ipak, da je taj odgovor stigao i da će naše kolege iz BiH moći da se vakcinišu u Kragujevcu, rekao je listu Danas predsednik Saveza samostalnog sindikata Kragujevca Jugoslav Ristić.

Izvor: Danas