InfoFoto: Print Screen - RTK

Oglašena prva prodaja iz stečaja Grupe ZASTAVA VOZILA - Od zgrade fabrike, do čiviluka

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 07 02 2024

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) oglasila je za 5. mart prvu prodaju iz stečaja Grupe Zastava vozila iz Kragujevca, javnim nadmetanjem po početnoj ceni od oko 68,9 miliona dinara, piše Blic.

Kako je navedeno u oglasu, najvažnija imovina stečajnog dužnika su poslovni prostori ostalih industrijskih delatnosti površine 102 kvadratna metra (m2), 18 m2, 212 m2, 84 m2, 176 m2 i 187 m2, zatim zgrada ostalih industrijskih delatnosti, odnosno zgrada fabrike površine 185 m2 i 405 m2, kao i poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost - kancelarije površine 290 m2 koji je u državini stečajnog dužnika i predmet je parničnog postupka pred Privrednim sudom u Kragujevcu.

U imovini stečajnog dužnika je i oprema, među kojima je radni sto, klima, fotelja, orman, kvarcna peć, stolica, plakar, čiviluk, vitrina mala i dvosed, zatim zalihe rezervnih delova i kompenenti za vozila po specifikaciji iz prodajne dokumentacije, kao i potraživanja po specifikaciji iz prodajne dokumentacije.

Spisak celokupne imovine stečajnog dužnika, kao i status iste, detaljno je prikazan u Prodajnoj dokumentaciji.

U oglasu je navedeno da se imovina kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od 9 do 16 časova, najkasnije do 23. februara.

Depozit od oko 27,57 miliona dinara se uplaćuje najkasnije do 29. februara, a javno nadmetanje održaće se 5. marta u 12 časova u Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Beograd, Ulica Terazije 23.

U slučaju da Srbija kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, objavljenim u Službenom glasniku, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će tada biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja, prenosi Tanjug.

Izvor: Blic