InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Oglasio se UKC o stanju povređenih u dva udesa u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:33 | Ponedeljak, 27 11 2023

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, na lečenju je ukupno osam pacijenata, povređenih u saobraćajnim nesrećama u Botunju i Cvetojevcu, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Petoro dece je na lečenju u Centru za dečju hirurgiju. Prema jutrošnjim informacijama dobijenim od  dečijeg hirurga, svo petoro dece su stabilno, sa lakšim telesnim povredama i van životne opasnosti. U pratnji troje dece, primljena je i majka u Centar za dečiju hirurgiju, čije zdravstveno stanje je stabilno.

U Urgentni centar UKC Kragujevac, primljena je jedna pacijentkinja, a prema rečima dežurnog hirurga stabilnih je vitalnih parametara, van životne opasnosti.

Jedna pacijentkinja je, zbog ortopedskih povreda, posle dijagnostike, primljena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Njeno zdravstveno stanje je takođe stabilno i van životne je opasnosti“, navodi se u saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac.

Podsetimo, u Kragujevcu je sinoć u dva udesa povređeno ukupno 14 osoba, a jedan muškarac je poginuo. Opširnije ovde: Poginuo muškarac u LANČANOM UDESU, osmoro povređenih i U udesu u Save Kovačevića ŠESTORO povređenih.