InfoFoto: RTK

ONI SU POBEDNICI 11. Sretenjskih beseda

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 22 02 2024

Studentkinja prve godine Pravnog fakulteta Jovana Rakićević apsolutni je pobednik 11. Sretenjskih beseda. Ona je u kategoriji zadate teme dobila najviše ocene žirija, kao i publike.

Pobednik u kategoriji slobodna tema je Nevena Jovanović, apsolvent prava.

Najbolji pravni govor odžao je Petar Stefanović student završne godine prava, dok je studentkinja prve godine LJubica Stojiljković proglašena za besednika u usponu.

Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Centar za retoriku i javne nastupe „Institutio Oratoria“, Udruženje za primenjenu retoriku i Studentski parlament organizovali su 11. takmičenje u besedništvu.

Nekada po zamisli profesora Obrada Stanojevića, manifestaciju je obnovio i vodi redovni profesor Rimskog prava dr. Srđan Vladetić.

Jedanaest najboljih sretenjskih besednika sa kvalifikacija koje su održane krajem prošle godine takmičilo se u zadatoj i slobodnoj temi.

Takmičare je ocenjivao žiri koji su činili: Zvonko Marković, predsednik Advokatske komore Kragujevac, dr Emilija Stanković profesor u penziji, Mirko Demić književnik, Slavica Kovačević šef centralnog deska informativnog programa RTS-a, Mladen Knežević direktor Knjaževsko srpskog teatra i doc.dr Branimir Radmanović sa Fakulteta medicinskih nauka.

U prepunom amfiteataru Pravnog fakulteta publika je takođe imala priliku da izrazi i svoje mišljenje i oceni takmičare.

Manifestaciju su pratili profesori, saradnici fakulteta, bivši predavači, nekadašnji diplomci prava, brojne ugledne ličnosti iz javnog i privrednog života Kragujevca, kao i kolege studenti koji su podržali ovogodišnje sretenjske besednike.

Izvor: RTK