InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

OTVARANJE Trga Radomira Putnika: Fanfare, 100 izvođača, izložba Pabla Pikasa...

Autor: InfoKG
07:00 | Sreda, 15 11 2023

Rekonstruisani Trg Radomira Putnika svečano će biti otvoren danas od 17 časova uz jedinstven program, koji će početi fanfarama Olivere Vojne Nešić sa krova nekadašnjeg suda. U programu će učestvovati više od sto izvođača, muzičara, umetnika, glumaca…

Moji saradnici i ja smo se potrudili da kreiramo program za otvaranje rekonstruisanog trga u Kragujevcu. Na početku ćemo se predstaviti sa najvrednijim u našem gradu, našom decom. Nastupiće  40  mališana hora Mali Liceum, a program na dve bine će nastaviti akademski hor Liceum. Trg će ispuniti članovi CZNTK Abrašević, glumci KST-a, muzičari Doma omladine i Muzičkog centra. Dobrim zvukom, lepom igrom, lepim  nošnjama, spektrom boja i zvuka ovaj prelepi trg će biti ispunjen. Veliku završnicu večeri imaćemo sa uvaženim gostom, čuvenim glumcem Petrom Božovićem”, otkrio je umetnički rukovodilac i kreator programa, Marko Nešić. 

U zgradi nekadašnjeg načelstva, donedavnoj zgradi suda, večeras u 18 časova biće otvorena izložba crteža i grafika jednog od najvećih umetnika 20. veka Pabla Pikasa.

Program povodom svečanog otvaranja Trga Radomira Putnika organizuju Muzički centar, Dom omladine, Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević i Knjaževsko-srpski teatar, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.