InfoFoto: SPD Radnički

Otvorena ambulanta u Hali Jezero (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 13 07 2022

Ambulanta, opremljena najsavremenijom medicinsko-sportskom opremom, otvorena je danas u sklopu Hale Jezero kojom gazduje SPD radnički. Ambulanta pruža sve mogućnosti za lečenje i kompletan oporavak vrhunskih sportista, u cilju brzog povratka u takmičarski stroj i povratka na teren.

Namenu i kompletne usluge sportske ambulante je približila lekarka SPD Radnički, dr Milena Milivojević:

- Sportiste ovde očekuje kompletan program fizikalne terapije i rehabilitacije. Menadžment Radničkog se potrudio da nabavimo najsavremeniju opremu u ovom trenutku, kao što je aparat za presoterapiju, multifunkcionalni aparat za elektroterapiju sa uključenom horizontalnom terapijom, na kome mogu da se tretiraju i akutne povrede. Imamo i lasersku, magnetnu i ultrazvučnu terapiju, kao i rekvizite koje se koriste u rehabilitacionom programu nakon fizikalne terapije i pripremu za povratak sportista na teren, u koji su pored nas uključeni i naši kondicioni treneri.

U ambulanti će raditi jedan fizioterapeut, a biće uključeni i fizioterapeuti iz klubova koji će pre i nakon treninga odrađivati oporavak sportista. 

U sastavu ambulante je i mala sala gde će se raditi fitnes program, pogotovo za mlađe kategorije, u cilju prevencije deformiteta.

U ambulantu za oporavak i rehabilitaciju uloženo je 1,2 miliona dinara.

- Prvi i osnovni aspekt je ušteda sredstava kako iz gradskog budžeta, tako i sredstava SPD Radnički, gde nam je bila želja da u okvirima društva imamo kompletnu zdravstvenu uslugu. Radnički je jedan od najboljih sportskih kolektiva u zemlji i namera nam je da ostanemo na tom mestu. Cilj je da pored uštede sredstava povećamo i prihod sportskom društvu komercijalizacijom jednog ovakvog sadržaja, rekao je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović.

- Izuzetno sam ponosan na činjenicu što je SPD Radnički jedna od najboljih sportskih organizacija u Srbiji. Želja nam je da zaokružimo kompletnu sportsku ponudu. U tom cilju danas otvaramo ambulantu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju čime dolazimo do novog kvaliteta, jer je zdravlje sportista primarno za ostvarivanje vrhunskih rezultata, a takođe i mlađim kategorijama, kojih u sastavu imamo par hiljada, za jednu potpunu zdravstvenu podršku, gde je uz kvalitetne treninge neophodno da budu zdravi, rekao je generalni direktor SPD Radnički, Bratislav Uraković.

Galerija slika