Info

Otvoreno JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO na Aerodromu, više ne morate do KRUŽNOG ŠALTERA Gradske uprave

Autor: Jovana Mladenović
15:19 | Ponedeljak, 14 06 2021

U naselju Aerodrom, u Ulici Neznanog junaka 16, danas je otvoreno jedinstveno upravno mesto gde građani mogu da obave sve one poslove kao na takozvanom kružnom šalteru u zgradi Gradske uprave, poput podnošenja molbi i prijava, zahteva za izvod iz matične knjige rođenih, venčanih listova, državljanstva ili izdavanje različitih dozvola.

Za građane to konkretno znači da ne moraju da dolaze do Gradske uprave, već u novom Odeljenju pisarnice na Aerodromu mogu da predaju za svaki zahtev, izvade bilo koji dokument, reše problem poreske prijave na imovinu, poreza i svih drugih odnosa i drugih dokumenta po koje su do sada dolazili u zgradu Grada. 

Pored nedavno otvorenog šaltera u Stanovu i sada na Aerodromu, u planu je otvaranje i u drugim delovima grada, najpre sa desne strane Lepenice. 

U Kragujevcu je otvoren prvi od 143 šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu eUprava, gde građani mogu da registruju svoj nalog na e-Upravi i nastave da ga koriste bilo kada i bilo gde, preko mobilnog telefona i računara i iskoriste jednu od 500 eUsluga.

Građani koji koriste elektronski način komunikacije imaju mogućnost i da otvore svoj nalog na šalteru i nastave dalje da na taj način podnose zahteve ili dobijaju rešenja.