InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Penzionerskom karticom do pogodnosti pri kupovini i plaćanju usluga

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Petak, 21 04 2023

U Pešačkoj održana je javna promocija prijava za Penzionerske kartice putem kojih će najstariji građani moći da ostvare određene pogodnosti pri kupovini i plaćanju usluga. 

Promociji je, u Gradskoj upravi, u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i direktora Republičkog fonda PIO Relje Ognjenovića, prethodilo potpisavanje sporazuma između direktorke Filijale Republičkog fonda PIO u Kragujevcu Irene Đorđević i predstavnika javnih preduzeća i privrednika koji su time postali partneri na projektu Penzionerske kartice.

- Spisak trgovina, apoteka, ustanova kulture, drugih privrednih društava i ustanova se konstantno širi. Danas su potpisani prvi ugovori i očekujem da interesovanje bude sve veće i veće, rekao je gradonačelnik Dašić.

- Broj od 570.000 penzionera koji se do sada prijavio pokazuje da je ova inicijativa predsednika Vučića pun pogodak i obavezuje nas još više da dođemo u svaki grad u Srbiji i našim penzionerima prezentujemo šta nudi penzionerska kartica nove generacije i kako će moći direktno da imaju benefite u svom domu i u svom novčaniku, izjavio je direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović. 

- Grad Kragujevac kao odgovorna lokalna samouprava je u punom kapacitetu podržao ovaj projekat i jako mi je drago što su skoro sve firme koje su pod ingerencijom Grada prihvatile da budu partneri naše Penzionerske kartice, kazao je Ognjenović i pozvao privrednike da u što većem broju podrže ovaj projekat kako bi penzionerska kartica zaživela i kako bi pokazali i jedinstvo i Republike i privrede.

Penzionerska kartica će početi da se koristi od 1. oktobra, dok prijavljivanje za kartice nije vremenski ograničeno, obavlja se elektronskim putem, a ko nema tu mogućnost može da ode do bilo koje filijale gde će ga zaposleni prijaviti.

Do ovog trenutka za pružaoce usluga prijavilo se preko 300 firmi, među kojima su i najveći trgovinski lanci.