InfoFoto: kragujevac.pks.rs

PKS predstavila projekat "Stvarano u Srbiji" i žig "Čuvarkuća"

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Subota, 13 05 2023

U prostorijama Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, održan je stručni skup pod nazivom "Privredna komora Srbije vaš poslovni partner - Upotreba poslovnih informacija u vašem poslovanju i upravljanje rizicima".

Stručni skup je održan u organizaciji Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju i Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.

Prisutnima je predstavljen projekat "Stvarano u Srbiji" i žig "Čuvarkuća", koji je pokrenula Privredna komora Srbije, kako bi pružila podršku domaćim proizvodima i proizvođačima u cilju unapređenja poslovanja i promocije proizvoda.

Učesnici stručnog skupa upoznati su i sa platformama za poslovno povezivanje sa partnerima u zemlji i inostranstvu, a predstavljen je i projekat "Excellent SME", koji 10 godina sertifikuje mikro, mala i srednja preduzeća i ima za cilj unapređenje poslovanja.

Predstavnici Centra za digitalnu transformaciju PKS i stručne službe predstavili su Digitalnu akademiju, kao i platformu za upravljanje procesima nabavke "Valuator", digitalni privredni vodič za kompanije u Srbiji, publikacije i baze podataka Privredne komore Srbije za informisanje o poslovnim trendovima, industrijskim politikama i podsticajima namenjenim privredi.

Ovom prilikom su privrednici iskazali interes za korišćenje setova usluga Privredne komore Srbije, a posebno za projekat "Stvarano u Srbiji" i žig "Čuvarkuća".