InfoFoto: Promo

Plaćanje Mastercard karticama svake srede i subote u gradskom prevozu u Kragujevcu za 1 dinar

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 16 10 2021

Od 15. oktobra, svake srede i subote sve do 15. decembra, korisnici Mastercard beskontaktnih kartica bilo koje banke moći će da plate karte u vozilima gradskog prevoza po promotivnoj ceni koja iznosi 1 dinar, umesto po redovnoj ceni koja važi za ovaj način naplate.

Zajednički projekat Mastercard-a, AIK banke i JKP Šumadije nagradio je na ovaj način postojeće korisnike i dao priliku novim korisnicima da testiraju i uvere se u lakoću i sigurnost ovakvog načina plaćanja, jednostavnim prislanjanjem bilo koje Mastercard kartice na validator.

Postupak je isti kao pri korišćenju eKG kartica. Jednostavno prislonite karticu na donji deo validatora nakon čega će zvučni signal i poruka na displeju označiti uspešno kupljenu kartu. Svako plaćanje je zaštićeno višeslojnim mehanizmima zaštite koji se već primenjuju za sva druga beskontaktna plaćanja Mastercard karticama.

Cena karte plaćena Mastercard karticom, izuzev srede i subote kada važi promotivna cena, iznosi 79 dinara i odnosi se samo na jednu vožnju. Kontrolori očitavaju platnu karticu na isti način kao što očitavaju i eKG karticu.

Za građane Kragujevca vrlo je važna edukacija o ovakvom načinu plaćanja kao i o lakoći i sigurnosti koju nosi sa sobom. Ovakav sistem naplate karata u gradskom prevozu svrstava Kragujevac rame uz rame sa najsavremenijim svetskim metropolama koje na ovaj način čine vožnju prevozom jednostavnom i štede vreme građanima.