InfoFoto: Pixabay - Ilustracija

Počela GREJNA SEZONA - Da li su vam topli radijatori?

Autor: InfoKG
13:45 | Ponedeljak, 16 10 2023

Kragujevačka “Energetika“ je od jutros pokrenula kotlove i započela novu grejnu sezonu. Prema rečima generalnog direktora ovog preduzeća, Andreja Ilića, sa svih toplotnih izvora se uredno isporučuje energija do potrošača “i za sada sve ide po planu i bez poteškoća“, piše Glas Šumadije.

- Odmah smo pokrenuli kotlove jer nije bilo potrebe za toplim probama – sistem je pod pritiskom tako da su se svi nedostaci do sada primetili. Na vreme smo remontovali sve kotlove, a akcenat je tokom proteklih meseci dat na obnovu distributivne mreže. Menjali smo toplovode koji su jako stari, i tako u širim potezima postavljali potpuno nove cevi koje odgovaraju savremenim standardima, kaže Ilić.

Kako Ilić tvrdi, na taj način su “maksimalno moguće predupređene veće havarije tokom grejne sezone“. Ukoliko su građani pak primetili neki problem pri isporuci toplotne energije, “Energetika“ apeluje da najpre sami provere sisteme za grejanje i instalacije, pa da potom jave dežurnim službama.

Kragujevac ima čak 86 kilometara dugačku distributivnu mrežu i uz Beograd i Novi Sad spada u gradove koji imaju najrazvijeniji sistem daljinskog grejanja u Republici Srbiji. Instalacijom novih kotlova na gas u potpunosti je izbačena upotreba uglja, tako da nema ni zagađenja vazduha, navode iz “Energetike“.

Izvor: Glas Šumadije