InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Počele prijave penzionera za pakete solidarne pomoći

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 13 04 2024

Prijava penzinera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, je počela i traje do 29. aprila. Rang-liste će biti objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala PIO fonda 30. aprila.

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije do 24.987,67 dinara. Prilikom podnošenja prijave, potrebno je da korisnici ponesu poslednji penzijski ček (izveštaj iz banke), kao dokaz o visini penzije. Ukoliko korisnik prima i penziju iz inostranstva (dokumentuje visinu ino penzije izvodom banke), iznosi penzija u zbiru ne mogu biti veći od 24.987,67 dinara.

Za pakete solidarne pomoći ove godine su izdvojena sredstva u visini od čak 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara. U skladu sa navedenim izmenama Pravilnika, a imajući u vidu i značajno veća sredstva koja se ove godine izdvajaju za društveni standard korisnika penzija, očekuje se da će pakete solidarne pomoći tokom 2024. godine dobiti znatno veći broj korisnika u odnosu na prethodne godine.