InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Počinje ZIMSKA ČAROLIJA u Kragujevcu, poznato ko nastupa za DOČEK NOVE GODINE na Trgu

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 29 11 2023

Koncertom dečijeg hora "Čarolija" Leontine Vukomanović i nastupima Ivane Peters i Tijane Dapčević 1. decembra od 19 sati na Trgu Radomira Putnika počinje Zimska čarolija u Kragujevcu. Do 31. januara naredne godine u novogodišnjem ambijentu na ovom i Trgu Svetog Đorđa odigravaće se različiti programi i događaji. Kragujevčane koji odluče da Novu godinu dočekaju na otvorenom zabavljaće YU grupa, a u ponoć će biti upriličen vatromet.

Kako je najavljeno na konferenciji za medije upriličenoj u zgradi Gradske uprave, građani će uživati u poklonu koji je Grad namenio za ovu Novu godinu. Na trgovima u centru grada u novogodišnjem ambijentu i duhu praznika dešavaće se raznovrsni zabavno-edukativni sadržaji za najmlađe i sve Kragujevčane.  

Svetlosni tunel u obliku srca spojiće dve prostorne celine, klizalište na kocki Trga Svetog Đorđa i zimsko selo na Trgu vojvode Radomira Putnika gde će biti postavljena zimska čarolija sa Krckom Oraščićem, Sneškom Belićem, Deda Mrazovim kočijama i kućicama. 

Trg vojvode Radomira Putnika i Trg Svetog Đorđa biće jedinstveno mesto za zabavu i druženje Kragujevčana i posetilaca. Ispunjen prazničnom atmosferom svetlosnih novogodišnjih instalacija tokom dva meseca, centar Kragujevca postaće mesto za dobru muziku, bioskop na otvorenom, klizalište, druženje za Deda Mrazom, ali i uživanje u gastronomskim specijalitetima i toplim napicima, rečeno je na konferenciji.

Na bini postavljenoj na Trgu Radomira Putnika održaće se novogodišnji koncerti. Tradicionalno, 31. decembra na dnevnoj žurci nastupiće kragujevački bend Vesele osamdesete, u toku večeri Dark Šajns, a ponoć će otkucati uz muziku YU grupe i vatromet sa zgrade Gradske uprave u organizaciji Doma omladine

O svim događajima i programima građani mogu da se informišu i prate na društvenim mrežama, zvaničnim profilima Zimske čarolije - Instagram: zimskacarolija.kg i Fejsbuk profilu: Zimska čarolija Kragujevac. Na iste adrese građani mogu da dostavljaju i svoje predloge.