InfoFoto: Pxhere.com - Ilustracija

Podstanar sa računa slepog Kragujevčanina skinuo 1,6 MILIONA?

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 28 07 2023

Kragujevčanin Žarko Šapić (78) pokušaće na sudu da dokaže da je žrtva pljačke svog podstanara Lj. V. (66) protiv kojeg je juče podneo krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u ovom gradu, jer veruje da mu je sa bankovnog računa proteklih godina više puta skidao novac, pišu Novosti. Žarkov advokat Goran Marković kaže da se sumnja da je podstanar koristio to što je Šapić slep i da mu je ukupno uzeo 1,6 miliona dinara.

Dok nedavno nije prešao u starački dom u Kniću, Šapić je živeo u naselju Iline vode u Kragujevcu i izdavao je prizemlje svoje kuće u zakup Lj. V. i članovima njegove porodice, na osnovu usmenog ugovora. Taj zakup je najpre podrazumevao plaćanje kirije, ali pošto je Žarko od 2015. zbog bolesti počeo da slepi, a 2016. godine je potpuno oslepeo, dogovor je promenjen, tako da zakupci nastave da žive i pomažu mu, a da ne plaćaju kiriju. Takvo pomaganje je podrazumevalo i odlaske Lj. V. sa Žarkom u banku u Kragujevcu da podigne novac sa računa. Kada je u maju ove godine Žarku u posetu došla ćerka Danijela, koja živi u inostranstvu, on joj je rekao da moraju odmah da odu do banke i da pokupe sav novac, zato što smatra da ga neko potkrada”, priča advokat Marković. 

OKLEVETANI U KOMŠILUKU

Danijelu Šapić, koja je samo želela da se utvrdi istina o potkradanju njenog oca, oklevetali su u komšiluku da je zla i pokvarena žena i da je bezdušno oterala na ulicu jednu porodicu, zbog čega je pretrpela veliki duševni bol, ali i vređanje od strane pojedinih komšija. Zbog ove nepravde, kao i zbog potkradanja njenog oca, odlučila je da se ova priča iznese u javnost. Protiv Lj. V. iz Kragujevca podneli smo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platne kartice”, kaže Marković.

Pregledom izvoda iz banke, Danijela je videla da je bilo podizanja novca sa bankomata. Kada je pitala oca da li je on možda podizao, odgovorio joj je da to nikad nije radio, jer je slep i da je novac jedino podizao u banci na šalteru, u pratnji Lj. V.

Proverom izvoda iz banke, Danijela je utvrdila da je sa računa njenog oca u periodu od 18. decembra 2015. godine do 24. aprila 2023. skinuto 1.600.000 dinara na bankomatu. Žarko je posumnjao da mu je Lj. V. ukrao karticu sa PIN kodom i da je tako neovlašćeno podigao sav taj novac sa računa. Kada je u razgovoru Danijela suočila zakupca Lj. V. sa skidanjem novca sa očevog računa, on je najpre sve osporavao, ali je kasnije pritisnut dokazima priznao da je podizao novac sa Žarkovog računa, ali samo u iznosu od 495.000 dinara, koje je zatim narednih dana isplatio Žarku. O tom skidanju novca sa bankomata sačinjena je pisana izjava Lj. V”, objašnjava advokat.

Dodaje da je to protivpravno prisvajanje sredstava trajalo u dužem vremenskom periodu na podmukao način, korišćenjem činjenice da je žrtva potpuno slepa i zloupotrebom njenog poverenja. Zbog toga je Šapić podstanarima otkazao ugovor o zakupu, pa su morali da se isele. 

Izvor: Novosti