InfoFoto: mup.gov.rs

Policija u Kragujevcu pretresla kuću predsednika Vojnog sindikata Novice Antića

Autor: InfoKG
09:51 | Utorak, 27 02 2024

Policija je rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušla u kuću predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića i započela pretres, koji je u 09.45 sati još uvek trajao, izjavio je FoNetu njegov advokat Siniša Lunić.

Kako prenosi N1, Antiću je oduzet mobilni telefon, a eventualno rešenje o zadržavanju još nije doneto.

Prema saznanjima lista Danas, predsednik Vojnog sindikata Srbije odveden je na informativni razgovor u PU Kragujevac.

Lunić je rekao da pretpostavlja da su razlog pretresa Antićeve aktivnosti u Vojnom sindikatu i da će najverovatnije biti priveden tužilaštvu u Novom Sadu, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je sedište tog sindikata.

Objasnio je i da u ovom trenutku nije jasno zbog čega je došlo do akcije policije.

„Mislimo da je cilj svega da se smeni aktuelno rukovodstvo Vojnog sindikata Srbije i da na njihovo mesto dođu ljudi koji su lojalni određenim strukturama u vojsci i državi“, rekao je Lunić.

Kako piše Beta, lider vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je danas priveden, započeo je štrajk glađu. Započet je predistražni postupak koji će biti nastavljen saslušanjem pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu koje je teritorijalno nadležno.

Lunić je rekao da je akcija protiv lidera tog sindikata „u suštini politička“.

„Ne znamo šta je povod dok ne dobijemo rešenje o pokretanju istrage. Pre nekih desetak dana u sindikat je dolazila finansijska policija da proverava poslovanje sindikata i smatramo da je nešto u vezi s tim, ali za sada ne znamo“, rekao je Lunić.

Antić, koji je u Vojsci Srbije radio kao stariji vodnik prve klase, pre nekoliko godina je izbačen iz službe nakon toga što je u javnosti često kritikovao stanje u oružanim snagama i loš materijalni položaj pripadnika vojske.

Izvor: N1, FoNet, Beta, Danas