InfoFoto: kragujevac.rs

“Poljanče” dobilo teretanu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:38 | Nedelja, 22 08 2021

Na popularnom “Poljančetu”, u blizini Osnovne škole “Đura Jakšić”, u Mesnoj zajednici Filip Kljajić, postavljena je teretana na otvorenom, a za te namene je utrošeno 150.000 dinara. Iz Lokalne samouprave su najavili nove investicije u opremanje sportskih terena u ovoj mesnoj zajednici.

Decenijama nije ulagano u uređenje sportskih otvorenih terena sa ove strane Lepenice. Sledeće što ćemo raditi je Pivarski skver gde ćemo uložiti 400.000 dinara. Nakon toga vraćamo se na ovaj teren gde ćemo uložiti 900.000 dinara u sređivanje košarkaškog i fudbalskog terena, novih čeličnih mreža, iscrtavanje terena, postavljanje kanti za smeće, sređivanje prilaza za osobe sa invaliditetom i dodavanje saobraćajnih stubića zbog toga što se dešavalo da u kasnim noćnim satima ulaze automobilima i uništavaju mobilijar i terene. Ljudi iz ovog naselja mnogo vole ovo igralište i mi moramo da im ponudimo mogućnost da njihova deca imaju pristup otvorenim terenima, otvorenim teretanama, onoj osnovnoj sportskoj infrastrukturi od koje zavisi celokupan sport. Ako ovde ili u bilo kom drugom naselju ne stvorimo uslove deci da mogu da izađu iz svoje kuće napolje da se igraju, da se bave sportskim aktivnostima, da iz te igre možda sutra izađe vrhunski sportista, džaba su nam svi ovi sportski rezultati koje danas imamo u Kragujevcu, džaba nam je sva ova sportska renesansa koju doživljava Kragujevac, ako ne budemo imali dece koja će da se bave sportom”, kazao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Kada je reč o Skveru na Pivari, iz lokalne samouprave najavljuju da će na tom prostoru biti zamenjena žica na postojećem košarkaškom igralištu, rekonstruisane košarkaške konstrukcije, obruči i table.

Galerija slika