Info

Polovna garderoba umesto “Mostova Balkana”

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Petak, 07 10 2016

Zatvorena je jedna od najposećenijih galerija u Kragujevcu „Mostovi Balkana“, a na tom mestu otvoren je butik polovne garderobe. Do toga je došlo, jer je objekat u kom se galerija nalazila restitucijom vraćen prvobitnom vlasniku.

Galerija „Mostovi Balkana“ trebalo bi da ponovo bude otvorena do kraja godine, ali na novoj lokaciji u ulici dr Zorana Đinđića, izjavio je za portal InfoKG direktor Spomen parka „Kragujevački oktobar“, Slavoljub Jovanović.

Galerija „Mostovi Balkana“ koja funkcioniše u okviru Spomen parka „Kragujevački oktobar“ zatvorena je početkom jula. Lokalna samouprava je Spomen parku dodelila lokal u ulici dr Zorana Đinđića, u kom se nekada nalazila poslovnica za turizam Šumadija sajma. Urađen je projekat za rekonstrukciju ovog prostora, a predat je i zahtev za izdavanje dozovle za izvođenje radova“, rekao je Jovanović.

Galerija „Mostovi Balkana“ otvorena je u aprilu 2005. godine. U Galeriji je od osnivanja organizovan veliki broj izložbi slika, skulptura, radova na papiru, fotografija, ikona, multimedijalne i konceptualne, kao i primenjene umetnosti.