InfoFoto: Privatna arhiva

POMOZIMO “Lego musketarima” da odu na Svetsko prvenstvo na Floridi

Autor: InfoKG
13:15 | Sreda, 03 04 2024

Pomozimo ekipi "Lego musketari", koju čini 10 učenika Prve kragujevačke gimnazije, da otputuju u junu na Svetsko prvenstvo First Lego lige na Floridi. Potrebno im je 3,5 miliona dinara. Zainteresovani im mogu pomoći uplatom novca na račun ili putem platforme Donacije.rs. 

Ekipa Lego Musketari, koju čini 10 učenika Prve kragujevačke gimnazije, osvojila je u martu prvo mesto na finalu First Lego liga Adria regije za sezonu Masterpiece 2023/24, održanom u Sloveniji.  

U veoma jakoj konkurencijo, od 30 najboljih ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, ekipa Lego Musketari pokazala je najbolje rezultate, i donela pobednički trofej u Kragujevac, u Prvu gimnaziju.  

Ekipu čini 10 učenika: Todor Stanković, Natalija Đoković, Rastko Andrejević, Hristina Novaković, Katarina Vesković (učenici sedmog razreda), Bogdan Dunjić, Đurđa Jevtić (učenici prvog razreda), Pavle Novaković, Lena Stanković i Marko Bogićević (učenici drugog razreda). 

Sa đacima su vredno radile mentorke Katarina Veljković i Ana Stanković.  

Musketari su, na ovogodišnju temu, Masterpiece, razvili inovativno rešenje u vidu podloge koja kombinuje muziku i svetlosna polja, kako bi svako mogao da nauči osnovni korak našeg najstarijeg nacionalnog kola, Moravaca. Vredno su radili na svom robotu Đoletu, koji ih nije izneverio, i na Robot game-u ostvario sjajnih 440 poena.  

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli na ovom našem putovanju! Radujemo se odlasku na Otvoreno prvenstvo sveta, gde ćemo upoznati sve nacije sa našim radom i našom tradicijom”, poručuju iz ekipe Lego Musketari.  

Međutim, da bi otišli na Svetsko prvenstvo potreban im je novac, tačnije 3,5 miliona dinara. Zainteresovani im mogu pomoći uplatom novca na račun ili putem platforme Donacije.rs.