InfoFoto: kragujevac.rs

Posađeno 120 javora i jasena pored novoformiranih gradskih saobraćajnica

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 12 12 2022

U okviru projekta Ministarstva zaštite životne sredine u vrednosti od oko milion dinara posađeno je 120 sadnica javora i jasena pored novoformiranih saobraćajnica kod Palate pravde, kompanije Yanfeng, kao i oko OŠ „Mirko Jovanović“ u naselju Aerodrom.

Prema rečima Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, broj sadnica namenjenih za pošumljavanje je povećan u odnosu na prošlu godinu. 

U okviru jesenje sadnje koja je počela u novembru, sektor Zelenila JKP “Šumadija” je odvojio 702 sadnice za pošumljavanje teritorije grada Kragujevca. Podsetio bih i na akciju “Vrati dah prirodi – posadi drvo“, koja obavezuje investitore da na svakih 1.000 kvadratnih metara izgrađenih stambeno-poslovnih objekata posade 10 stabala, a na svakih dodatnih 500 kvadratnih metara još po jedno stablo. Ova akcija će značajno doprineti smanjenju zagađenja u našem gradu, a ujedno ćemo dobiti nove parkove kako bismo stvorili kvalitetniju životnu sredinu i bolje uslove za odgajanje naše dece”, poručio je Nikezić. 

Podseća i da je u toku izrada Programa zaštite životne sredine za period od 2023. do 2033. godine i pozvao građane da učestvuju u izradi ovog Programa. Svoje ideje i sugestije sugrađani mogu poslati na mejl adresu ekologija@kg.org.rs.