Info

Posao za 23 mladih u Domu zdravlja i ZZZR Zastava kroz program "Moja prva plata"

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Petak, 24 12 2021

U okviru programa podsticaja zapošljavanja „Moja prva plata“ Dom zdravlja Kragujevac i ZZZR Zastava angažovali su 23 mladih ljudi koji će u narednih devet meseci moći da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje. 

Program „Moja prva plataˮ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

U zgradi Gradske uprave organizovan je prijem za korisnike programa i poslodavce u oblasti zdravstva.

U Domu zdravlja svoju šansu dobilo je 15 mladih diplomaca, među kojima je deset lekara, psiholog i defektolog, ekonomisti i informatičar.

U ZZZR Zastava pod nadozorom mentora nova znanja u narednih devet meseci usvajaće sedam lekara i jedan ekonomista, nakon čega će biti osposobljeni za samostalan rad.

Inače, ove godine poslodavci su otvorili 1260 pozicija, od čega je do sada sklopljeno 350 ugovora. Što se tiče prošle godine, bile otvorene su 443 pozicije, a zaposlilo se 275 lica, što je sa 53 posto odlična realizacija programa. Od tog broja 142 lica ostalo je kod istog poslodavca.